ERMENİSTAN’DAN TÜRKİYE’YE SICAK MESAJ! ‘ARTIK BU YASAK KALKMALI’ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Nisan 2024 - 10:06

ERMENİSTAN’DAN TÜRKİYE’YE SICAK MESAJ! ‘ARTIK BU YASAK KALKMALI’

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ara Ayvazyan, Dağlık Karabağ’da statükonun güç kullanımıyla değişmesinden sonra Türkiye’nin Ermenistan sınırını kapalı tutması için hiçbir neden kalmadığını söyleyerek, Ankara’ya mesaj gönderdi. Bakan Ayvazyan ayrıca, Kars’taki Azerbaycan-Türkiye ortak tatbikatının endişe verici olduğunu kaydetti.

ERMENİSTAN’DAN TÜRKİYE’YE SICAK MESAJ! ‘ARTIK BU YASAK KALKMALI’
Son Güncelleme :

11 Şubat 2021 - 11:24

2000 Okuma

Dağlık Karabağ’da 44 gün süren savaş sonunda havlu atan ve işgal ettiği toprakları Azerbaycan’a teslim eden Ermenistan’dan yeni bir açıklama geldi.

Ermenistan Meclisi’nde milletvekillerine seslenen Dışişleri Bakanı Ara Ayvazyan, Dağlık Karabağ’da statükonun güç kullanımıyla değişmesinden sonra, Türkiye’nin Ermenistan sınırını kapalı tutması için hiçbir neden kalmadığını söyleyerek, Ankara’ya mesaj gönderdi.

“Dağlık Karabağ’da güç kullanımıyla beraber statüko değişti. Türkiye’nin Ermenistan yönündeki sınırı kapalı tutmak için hiçbir neden kalmadı. Diplomasimiz Ermenistan’da güvenli bir ortam oluşturmak için çaba sarf ediyor.”

Bakan Ayvazyan ayrıca, Kars’taki Azerbaycan-Türkiye ortak tatbikatının endişe verici olduğunu kaydetti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.