ÇÖKEN RIZA BEY APARTMANI’NIN ARSASINA ÇOCUK PARKI YAPILMASI İÇİN ANLAMLI MEKTUP | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Nisan 2024 - 07:34

ÇÖKEN RIZA BEY APARTMANI’NIN ARSASINA ÇOCUK PARKI YAPILMASI İÇİN ANLAMLI MEKTUP

30 Ekim’de meydana gelen İzmir depreminde yıkılan ve sembol olan Rıza Bey Apartmanı’nın boş arsasında, depremde ölen çocukların anısına bir park yapılmasını isteyen depremzedeler, tüm İzmir milletvekili ve belediye başkanlarına mektup gönderdi.

ÇÖKEN RIZA BEY APARTMANI’NIN ARSASINA ÇOCUK PARKI YAPILMASI İÇİN ANLAMLI MEKTUP
Son Güncelleme :

04 Şubat 2021 - 15:51

2960 Okuma

30 Ekim 2020 tarihinde İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı, aralarında çocukların da olduğu 44 kişiye mezar olmuştu. Depremin sembolü olan Rıza Bey Apartmanı’nın boş kalan arsasına ise depremde ölen çocuklar anısına park yapılması için imza kampanyası başlatıldı. Depremzedeler, bu taleplerinin karşılanması içinse tüm İzmir milletvekili ve belediye başkanlarına mektup yazdı. Mektuplar, PTT aracılığıyla adreslere gönderildi.”Rıza Bey Apartmanı’nda kızlarım Feda ve Diren’i kaybettim”Mektupta, depremde kaybettikleri çocuklarının unutulmaması gerektiğine vurgu yapan ve depremin her zaman tekrar yaşanabileceğini söyleyen Emine Yücel, “30 Ekim 2020 tarihinde Ege Denizi’nde meydana gelen deprem nedeniyle, İzmir Bayraklı ilçesinde yıkılan Rıza Bey Apartmanı’nda kızlarım Feda ve Diren’i kaybettim. Şu an yanımda bulunan abim Deniz Yücel kızları Vera ve Lena ile annesi Arife Yücel’i, Mehmet Kaplan oğlu Gökdeniz Kaplan ve eşi Kadriye Kaplan’ı kaybetti. Ve burada ismini sayamadığım birçok kişi annesini, babasını, eşini, kardeşini, çocuğunu kaybetti. Rıza Bey Apartmanı’nın enkazında 7 gün arama kurtarma çalışmaları devam etti ve 44 kişi hayatını kaybetti. Depremde 27’si çocuk 118 insanımızı kaybettik” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.