HDP ÖNÜNDEKİ EVLAT NÖBETİNDE 518’İNCİ GÜN; AİLE SAYISI 197 OLDU | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

5 Mayıs 2024 - 19:44

HDP ÖNÜNDEKİ EVLAT NÖBETİNDE 518’İNCİ GÜN; AİLE SAYISI 197 OLDU

Diyarbakır’da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen ailelerin HDP binası önündeki oturma eylemi, 518’inci günde de sürüyor.

HDP ÖNÜNDEKİ EVLAT NÖBETİNDE 518’İNCİ GÜN; AİLE SAYISI 197 OLDU
Son Güncelleme :

01 Şubat 2021 - 14:39

2160 Okuma

Aile sayısı, 2015’te 25 yaşındayken kandırılarak götürüldüğünü belirttiği oğlu Süleyman için 8 yaşındaki torunu Mehmet ile birlikte Kilis’ten gelerek, oturma eylemine katılan Selvi Öztürk ile 197 oldu. Oğlunun, internet kafe işletmeciliği yaparken ortadan kaybolduğunu belirten Öztürk, “Beni düşünmüyorsan ciğerini, oğlunu düşün yavrum. Mehmet için gel yavrum. Sen nasıl benim ciğerimsen o da senin ciğerindir. Belki beni düşünmezsin ama evladını düşün. Sen onun okula gittiğini, konuştuğunu görmedin. Çık gel yavrum. Seni bağrıma basıp sarılayım” dedi.

Diyarbakır’da yaşayan Mehmet Akar, geçen yıl 21 Ağustos 2019’da ortadan kayboldu. Akar’ın annesi Hacire Akar, 1 gün sonra HDP Diyarbakır il binası önüne geldi. Oğlunun HDP’liler tarafından dağa kaçırıldığını söyleyen anne Akar, il binası önünde oturma eylemi başlattı. Eylemin 3’üncü gününde ortaya çıkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandırıldı. Oğluna kavuşup, eylemine son veren Hacire Akar, çocukları kayıp annelere çağrıda bulundu. Akar’ın çocuğuna kavuşması, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler için umut oldu. Akar’ın çağrısıyla harekete geçen çocukları kayıp aileler, geçen yıl 3 Eylül 2019’da HDP binası önünde oturma eylemine başladı.

EVLADINA KAVUŞAN AİLE SAYISI 20 OLDU

Hacire Akar’ın oğlu Mehmet’in yanı sıra eyleme katılanlardan Hatice Ceylan’ın oğlu Cafer, Hüsniye-Hüseyin Kaya çiftinin kızları Mekiye, Halime Kadran’ın torunu Halil İbrahim, Necla-Metin Açan çiftinin oğlu Harun, Nizamettin-Aslıhan Eşrefoğlu çiftinin oğlu Hüseyin, Gevriye Ayhan’ın kızı Pelda, Melik Aslan’ın oğlu Volkan, Muhteber Birlik’in oğlu Veysi, Cahide Alkan’ın oğlu Mehmet Emin, Şahize Altınkaynak’ın kızı Halise Alptekin, Naime Dalmış’ın kızı Tekoşin Açar, Sait Açar’ın oğlu Haşim, Cemal Ertaş’ın oğlu Ramazan, Sever Fidan’ın oğlu Tayfur Fidan, Gülşen Çetin’in oğlu Erdal Çetin, Fahrettin- Meryem Akkuş çiftinin oğulları Erkan, Fattah-Perihan Kaya çiftinin oğlu Cuma, Safiye-Mehmet Emin Coşkun çiftinin oğlu İbrahim Coşkun ile en son Mehmet-Keziban Yalçın çiftinin kızları Yasmin’in de teslim olmasıyla evlatlarına kavuşan aile sayısı 20 oldu.

‘SENİ BABASIZ BÜYÜTTÜM, SEN DE OĞLUNU BABASIZ BÜYÜTME’

Kilis’ten gelerek 2015 yılında 25 yaşındayken kandırılarak götürüldüğünü belirttiği oğlu Süleyman için 8 yaşındaki torunu Mehmet ile birlikte oturma eylemine katılan Selvi Öztürk ile HDP önündeki aile sayısı, 197 oldu. Oğlunu babasız büyüttüğünü, torununun da babasız büyümesini istemediğini söyleyen Öztürk, “Oğlum internet kafe işletiyordu. Sabah evden çıktı, bir daha dönmedi. Kendisinden haber alamadık. 6 senedir özlemini çekiyorum oğlum. Beni görürsen, duyarsan gel. Beni düşünmüyorsan ciğerini, oğlunu düşün yavrum. Mehmet için gel yavrum. Sen nasıl benim ciğerimsen o da senin ciğerindir. Belki beni düşünmezsin ama evladını düşün. Sen onun okula gittiğini, konuştuğunu görmedin. Çık gel yavrum. Seni bağrıma basıp sarılayım. Seni babasız büyüttüm, sen de oğlunu babasız büyütme yavrum” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.