KENDİ UÇAĞINI TÜRKLER İÇİN SEFERBER ETTİ! TÜRKİYE’DEN TEŞEKKÜR AÇIKLAMASI | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Nisan 2024 - 04:12

KENDİ UÇAĞINI TÜRKLER İÇİN SEFERBER ETTİ! TÜRKİYE’DEN TEŞEKKÜR AÇIKLAMASI

Nijerya açıklarında seyir halindeki Mozart isimli konteyner gemisi, 24 Ocak günü silahlı korsanlar tarafından rehin alındı. 19 kişilik mürettebattan 1 kişi öldürüldü, 15 Türk kaçırıldı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında, “4. kaptan ve 2 vatandaşımız bugün dönecek. Gabon yetkililerine ve cumhurbaşkanına teşekkür ediyoruz, kendi uçağını tesis etti” açıklamasında bulundu.

KENDİ UÇAĞINI TÜRKLER İÇİN SEFERBER ETTİ! TÜRKİYE’DEN TEŞEKKÜR AÇIKLAMASI
Son Güncelleme :

29 Ocak 2021 - 14:00

1670 Okuma

Nijerya açıklarındaki Gine Körfezi’nde seyir halinde olan Mozart isimli konteyner gemisi, geçtiğimiz pazar günü korsan saldırısına uğradı. Korsanların silahlarla baskın düzenlediği gemideki Azerbaycanlı bir denizci hayatını kaybetti. 15 Türk denizcinin korsanlar tarafından rehin alındığı olayla ilgili yetkililerden açıklama gelmeye devam ediyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yaptığı basın toplantısında gazetecilerinin sorularını yanıtladı. Çavuşoğlu, “Dün memnuniyet verici bir haber aldık. Mürettebat ve kaptan, şirket yetkilileriyle temasa geçtiler. 15 kardeşimizin tamamının sağlık durumunun iyi olduğunu öğrendik. Güzel haberleri inşallah alacağız, bir süreç var, devam ediyor. Gemide 3 mürettebatımız vardı, yeni ekip gitti, dün ulaştılar. 3 vatandaşımız da bugün THY ile Türkiye’ye dönecekler. Gabon yetkililerine ve cumhurbaşkanına teşekkür ediyoruz, kendi uçağını tesis etti” açıklamasında bulundu.

Çavuşoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bir çalışma grubu oluşturduk. Bu bölgede korsanların gemilere saldırıları ilk değil, son da olmayacak gibi. Gemilere yönelik saldırıların önlenmesi için neler yapılabilir, bunu da ele alacağız” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.