İletişim Başkanlığı, Kemal Kılıçdaroğlu’nun yalanlarını paylaştı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 21:10

İletişim Başkanlığı, Kemal Kılıçdaroğlu’nun yalanlarını paylaştı

İletişim Başkanlığı, Kemal Kılıçdaroğlu’nun yalanlarını paylaştı
Son Güncelleme :

25 Mayıs 2023 - 8:22

1650 Okuma

İletişim Başkanlığı, katıldığı bir yayında açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yalanlarını kanıtlarıyla birlikte çürüttü.

 

Türkiye, 28 Mayıs’ta bir kez daha sandığa gidecek.

İlk turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en yakın rakibi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na açık ara fark atmış, bu durum muhalefette dengeleri bozarak moral bozukluğuna neden olmuştu.

İkinci tur öncesi liderler çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda Kemal Kılıçdaroğlu, Babala TV isimli YouTube kanalındaki Mevzular Açık Mikrofon programına konuk oldu.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Kılıçdaroğlu’nun programda söylediği yalanlardan bazılarını paylaşarak doğruları aktardı.

“Togg’la ilgili hiçbir zaman negatif bir cümle kullanmadım”

CHP lideri, henüz başlangıç aşamasındayken Togg’un genel müdürü ile görüştüğünü, genel müdürün güven veren biri olduğunu ve projeye desteğini açıkladığını söyleyerek, “Togg’la ilgili hiçbir zaman negatif bir cümle kullanmadım” ifadelerini kullandı.

2019 yılında katıldığı bir programda ise Türkiye’nin yerli ve milli otomobili Togg’un bir kandırmacadan ibaret olduğunu ileri sürerek, “Otomobil üretiyoruz dediler. Nerede? Milleti kandırmak için. Türkiye otomobil üretir. Otomobil üretmek artık sıradan bir olay. Mesele nedir? Ürettiğin otomobili kime satacaksın?” diye konuşmuştu.

“Zafer Havalimanı için 42 milyar dolar garanti tutarı ödenecek”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun ortaya attığı, “Kütahya’da inşa edilen Havalimanı için 42 milyar dolar garanti tutarı ödenecek” iddiaya, “Zafer Havalimanı, yap-işlet-devret modeliyle yapılan bir projedir. 21 Mart 2044 yılına kadar muhtemel garanti ödeme tutarı 206,6 milyon avrodur” şeklinde yanıt verildi.

İletişim Başkanlığı, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yalanları paylaştı

“Öğretmenlik kanunu çıkaracağız”

Kılıçdaroğlu ayrıca birçok kez yaptığı gibi zaten hayata geçmiş bir projeyi projeyi vadederek, “Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkaracağız” dedi.

Eğitim öğretim hizmetlerini yürütmekle görevli öğretmenlerin atamaları ve mesleki gelişimleriyle kariyer basamaklarında ilerlemelerinin düzenlenmesi amaçlandığı Öğretmenlik Meslek Kanunu, 3 Şubat 2022’de TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi ve 14 Şubat 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

İletişim Başkanlığı, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yalanları paylaştı

“Yüksel Taşkın asla Kemalizm’i ırkçılık diye tanımlamamıştır”

CHP Genel Başkanı, bir seyirci tarafından CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın ile ilgili kendisine yöneltilen soruya, “Yüksel Taşkın asla Kemalizm’i ırkçılık diye tanımlamamıştır. Bağlamından koparılmış cümlelerdir” sözleriyle cevap verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerinin aksine Yüksel Taşkın, geçtiğimiz yıllarda verdiği bir röportajda, “Kemalizm baştan beri dışlayıcıdır. Kemalizm azınlıklarla ve farklı etnik kimliklerle bir arada yaşama meselesini çözememiştir. Azınlıkların Türkiye’den gitmesiyle vatan ve millet olunabileceği vurgusuna sahiptir. Kemalizm’in dışlayıcı bir etnik milliyetçiliğe ve ırkçılığa kayabilme potansiyeli var. Özellikle uluslararası meseleler devreye girip de korku ve sıkışma yaşandığında ya da Kürt sorununda sıkıştığında Kemalizm’in ırkçı tarafı ortaya çıkıyor” ifadelerini kullanmıştı.

İletişim Başkanlığı, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yalanları paylaştı

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.