HDP’li Hasan Cemal’den Erdoğan yorumu: Sırtını Batı’ya yüzünü İslam’a çevirdi | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Nisan 2024 - 14:41

HDP’li Hasan Cemal’den Erdoğan yorumu: Sırtını Batı’ya yüzünü İslam’a çevirdi

HDP’li Hasan Cemal’den Erdoğan yorumu: Sırtını Batı’ya yüzünü İslam’a çevirdi
Son Güncelleme :

04 Mayıs 2023 - 8:37

1340 Okuma

HDP’nin paravan partisi Yeşil Sol Parti’den seçime girecek olan gazeteci Hasan Cemal, katıldığı canlı yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı desteklemeyi neden bıraktığını anlattı.

 

Türkiye, sandık başına gitmek için gün sayıyor..

Zaman daralırken heyecan artarken, siyasi partiler de çalışmalarını hızlandırdı..

Bu kapsamda HDP’nin paravan partisi Yeşil Sol Parti’de milletvekili adayı olan gazeteci Hasan Cemal, Habertürk canlı yayınına katıldı..

Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtlayan Cemal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı neden desteklemediğini anlattı.

“Demokrasi değerlerine sırtını döndü”

Erdoğan’ın demokrasiyi ve özgürlükleri çiğnediğini belirten Hasan Cemal, şu ifadeleri kullandı:

Kürt meselesinde Erdoğan, askerin gölgesinden çıkarmaya başladı. Daha ileri gitti, Oslo görüşmelerine kendi temsilcisini şimdiki MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı, Kandil’den gelenlerin karşısına oturttu. İmralı’yı asker gölgesini kaldırdı. O zamana kadar İmralı sadece askerin tekelindeydi.

‘Hayır bundan sonra siviller görüşecek’ dedi. Diyarbakır’da ‘devletin yanlışları vardır, biz bunu çözmek zorundayız’ dedi. Bütün bunlar önemli adımlardı. Sonrası gelmedi. Sonrasında bütün yaptıklarının tersini yaptı.

“Yüzünü İslam’a, sırtını Batı’ya döndü”

Demokrasiyi, özgürlükleri çiğnedi. Demokrasi değerlerine sırtını döndü. Yüzünü doğuya, İslam’a çevirdi, Batı’ya sırtını döndü. Türkiye’de krizler ülkesi haline gelmesi için bütün adımları attı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.