Türkiye’nin milli kanatları gövde gösterisine hazırlanıyor | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 16:56

Türkiye’nin milli kanatları gövde gösterisine hazırlanıyor

Türkiye’nin milli kanatları gövde gösterisine hazırlanıyor
Son Güncelleme :

30 Nisan 2023 - 13:41

1930 Okuma

Son dönemde hayata geçirilen özgün havacılık ürünleri, Cumhuriyetin 100. yılında “İstikbalin Yüzyılı Lansmanı” programıyla sergilenecek.

AA

Türkiye’nin son dönemde yürüttüğü ve önemli kilometre taşlarını geride bırakan milli projeler, hem ülkemizde hem de dünyada büyük ses getiriyor.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nin Kahramankazan’daki yerleşkesinde, yarın Türk havacılık sanayisi açısından tarihi bir güne imza atılacak.

Türk mühendis ve teknisyenlerinin bir süredir üzerinde çalıştığı uçak, helikopter ve insansız savaş uçağı projeleri, “İstikbalin Yüzyılı Lansmanı” programıyla sergilenecek.

Milli Muharip Uçak, HÜRJET ve daha fazlası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılması beklenen törende Cumhuriyetin 100. ve Türk Havacılık Uzay Sanayii’nin kuruluşunun 50. yılında hayata geçirilen özgün havacılık ürünleri Milli Muharip Uçak, HÜRJET, ATAK-2 ve ANKA-3 tanıtılacak.

Söz konusu projelerde son dönemde önemli kilometre taşları geride bırakıldı. Türkiye’nin en büyük teknoloji projesi Milli Muharip Uçak, motor çalıştırarak hangardan çıktı.

Türkiye’nin ilk jet motorlu eğitim uçağı HÜRJET ve ağır sınıf taarruz helikopteri ATAK-2 ilk uçuşlarını gerçekleştirdi.

ANKA-3 uçmaya hazırlanıyor

“Hayalet uçak” benzetmesi yapılan ve taksi çalışmalarına başlayan insansız savaş uçağı ANKA-3 ise yakın zamanda ilk uçuşunu gerçekleştirecek.

“İstikbalin Yüzyılı Lansmanı” programıyla söz konusu platformlar ilk kez birlikte sergilenecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.