Mustafa Sarıgül: Erzincan bir canı kazanacak, Erzincan’a yerleşeceğim | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

30 Nisan 2024 - 02:38

Mustafa Sarıgül: Erzincan bir canı kazanacak, Erzincan’a yerleşeceğim

Mustafa Sarıgül: Erzincan bir canı kazanacak, Erzincan’a yerleşeceğim
Son Güncelleme :

12 Nisan 2023 - 8:35

1060 Okuma

CHP Erzincan Milletvekili adayı Mustafa Sarıgül, Erzincan’ın sesini muhteşem bir noktaya taşıyacağını belirterek, “Erzincan bir canı kazanacak. Ve ben Erzincan’a yerleşeceğim” dedi.

İHA

Türkiye’nin kader seçimlerine günler kaldı…

Türkiye Değişim Partisi Mustafa Sarıgül, geçtiğimiz günlerde Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştükten sonra partisinin kararını açıklamıştı.

Sarıgül, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini duyurdu ve CHP listelerinden memleketi olan Erzincan’da milletvekili adaylığını kaptı.

“Can Erzincan’ımızı tüm Türkiye’yle buluşturacak”

Çarşamba günü Erzincan’a gelerek Terzibaba Türbesi’nde dua edip, çalışmalarına start vereceğini kaydeden CHP Erzincan Milletvekili adayı Mustafa Sarıgül, şu açıklamalarda bulundu:

Ben belediye başkanı adayı olduğum zaman ilk seçimde yüzde 34 oy aldım. Ondan sonraki seçimde yüzde 54 oy aldım. Sonra da yüzde 70’e yakın oy aldım. Ben geçmişte yaptığım çalışmalara inanıyorum. Hep Erzincan için veren el oldum. Veren el alan elden daha da üstündür dedim. Bayrağımıza bağlı olan, milletimizde bağlı olan, ulusal birliğimize bağlı olan, inançlarımıza saygı gösteren bütün Erzincan’ımızla bugüne kadar gerçekten el ele omuz omuza gönül gönüle oldum. İnanıyorum ki Erzincan’daki hemşehrilerimiz Erzincan’ımızın sesini muhteşem bir noktaya taşıyacak. Can Erzincan’ımızı tüm Türkiye’yle buluşturacak.

“Erzincan’a yerleşeceğim”

Üzülüyorum niye üzülüyorum. Daha önceki yıllarda Erzincan’da 4 milletvekili vardı. 4 milletvekili 2’e düştü. Erzincan’ımız göç veren bir yer. Oysa Erzincan’da tarımı, hayvancılığı geliştirirsek ve üniversitemiz var. Bütün olayı toparlarsak Erzincan’ı tekrar çekim merkezi yapacağım. Erzincan’ı Türkiye’nin gündemine oturtacağım. Erzincan’ımız çok sakin çok güzel. 39 depremini atlattı, 92 depremini atlattı. O depremden sonra ben hemen oradaydım. Urartu Oteli’nin önündeydim. Sonra dönemin bakanı Onur Kumbaracıbaşı ile o dönemin bakanı Mustafa Kul ile muhteşem çalışmalar yaptık. Ben Erzincan’da sevgi üzerine dünyalar kurmaya gidiyorum. Erzincan’a milletvekili olmaya gitmiyorum. Erzincan’a gençlerimizin abisi olmaya büyüklerimizin de evladı olmaya gidiyorum. Erzincan bir canı kazanacak. Ve ben Erzincan’a yerleşeceğim.

“Erzincan’dan bütün Türkiye’me sesleniyorum”

Şişli bölgesinde nasıl yüzde 70’e yakın oy alarak AK Partili, MHP’li kardeşlerim lütfetti bana oy verdilerse inanıyorum ki Erzincan’da da bir değişime, taze kana ihtiyaç var. AK Partili, MHP’li kardeşlerimle de son derece iyi diyaloglarım var. Ben milletvekilliği, belediye başkanlığı yapmamış olsaydım bunları söyleyemezdim. Allah’a hamdolsun ki belediye başkanlığı, milletvekilliği yaptığım dönemlerde arkamda hiçbir siyah nokta bırakmadım. Ve hangi hemşehrim geldiyse elimden gelen bütün desteği verdim. Erzincanlı hemşehrilerim bilir ki Mustafa Sarıgül’ün ötekisi yok. Başı açık kardeşim de başı kapalı kardeşimde benim. Mübarek Ramazan ayındayız. Hemen Terzibaba’dan dualarımızla başlayacağız. Biz diyoruz ki Ramazan ayı da bizim Muharrem ayı da bizim. Bu anlayışla çalışmalarımı planladım. Hak yazdıysa parlamentoya saygıyla sevgiyle geleceğim. Ama farklı bir şey yapacağım. Salı günü yasama göreviyle Ankara’ya geleceğim. Perşembe günü akşam Erzincan’da olacağım. Erzincan’a yerleşiyorum. Erzincan’dan bütün Türkiye’me sesleniyorum. Erzincan’dan oyları alıp da Ankara’dan caka satmak yok. Bu bizim tarzımız değil.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.