Mustafa Sarıgül: Bizim devletimiz vicdanlı ve şefkatlidir | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 03:08

Mustafa Sarıgül: Bizim devletimiz vicdanlı ve şefkatlidir

Mustafa Sarıgül: Bizim devletimiz vicdanlı ve şefkatlidir
Son Güncelleme :

07 Aralık 2022 - 8:16

890 Okuma

Kırıkkale’de F tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde açıklama yapan TDP Lideri Sarıgül, “Anneler için babalar için ve çocuklar için affet Türkiye’m” ifadelerini kullandı.

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Lideri Mustafa Sarıgül, ziyaretlerini sürdürüyor.

 

Sık sık açıklamalarıyla gündem olan Sarıgül, bu kez Kırıkkale’de yaptığı açıklamalarla adından söz ettirdi.

 

Burada F tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde konuşan Sarıgül, siyasi liderlere af çağrısında bulundu.

“Barış için af istiyoruz”

Sarıgül, 9 Nisan’dan bu yana hükümlü ve tutuklu sanıklar için konuşarak, “Kardeşlik hukuku için toplumsal barış için af istiyoruz. Pandemi koşulları münasebetiyle acele yargılamalar oldu. Gözden kaçan bazı konular oldu. Pandemi koşulları nedeniyle çeklerini ve senetlerini ödeyemeyen binlerce esnafımız oldu. Özellikle cezaevlerinde dünyaya gelen binlerce çocuk var. Annelerini, babalarını göremeyen evlatlarımız var. Bizim devletimiz; vicdanlı, merhametli ve şefkatli devlettir. Bu nedenle anneler için babalar için ve çocuklar için affet Türkiye’m.

 

Af çağrımız kesinlikle siyasi bir çağrı değildir”

Bütün siyasi partilere çağrım; ‘Af çıkarsa bana kaç oy getirir, af çıkarsa bizim durumumuz ne olur’, biz bunlarla meşgul değiliz. TDP olarak af çağrımız kesinlikle ve kesinlikle siyasi bir çağrı değil, vicdani bir çağrıdır. Bu vicdani çağrıya bütün siyasi partilerin uyacağına inanıyorum. Bu noktada MHP’nin attığı adımları çok saygıdeğer buluyorum. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun af ile ilgili sözlerini çok değerli buluyorum.” diye konuştu.

 

Sarıgül, konuşmasının ardından esnaf ziyaretinde bulundu.

 

Mustafa Sarıgül: Bizim devletimiz vicdanlı ve şefkatlidir VİDEO

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.