Aslı Baykal’dan ‘AK Parti’ye’ katılıyor iddialarına yanıt | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

25 Nisan 2024 - 01:10

Aslı Baykal’dan ‘AK Parti’ye’ katılıyor iddialarına yanıt

Aslı Baykal’dan ‘AK Parti’ye’ katılıyor iddialarına yanıt
Son Güncelleme :

20 Kasım 2022 - 15:02

1000 Okuma

CHP’den istifa eden Aslı Baykal AK Parti’ye katılıyor iddialarına Ragıp Paşa’nın yazdığı gazelden bir beyit ile cevap verdi.

CHP’nin eski genel başkanlarından Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal’ın CHP’den istifası gündemden düşmüyor…

 

31 Ekim tarihinde yaptığı Twitter paylaşımı ile CHP’den istifa ettiğini duyuran Baykal, muhalefet kanadında eleştiri oklarının hedefi haline geldi.

 

CHP’yi milli değerleri hissetmemek, gayri milli odaklarla diyalog kurmak ile suçlayan Baykal, son olarak AK Parti’ye katılacak iddiaları ile gündeme taşındı.

“Milli saftayım deyince, AK Parti’ye geçti diyorlar”

Aslı Baykal’ın iddialara cevabı, Koca Mehmet Ragıp Paşa’nın gazelinden geldi.

 

Baykal Twitter hesabından, “Ben milli saftayım deyince AK Parti’ye geçiyor dediler. Şecaat arz ederken merd-i kıbtî sirkatin söylediler.” paylaşımını yaptı.

 

Günümüz Türkçesi ile Baykal’ın cevabı

Koca Ragıp Paşa’nın gazelinden olan söz konusu beyit ise günümüz Türkçesi ile şöyle:

 

“Meyan-ı güft ü gûda bed-meniş îhâm eder kubhun / Mayası bozuk olanlar, söz esnasında farkında olmadan kabahatlarini îma ederler

 

Şecaat arzederken merd-i kıptî sirkatin söyle / Nitekim Kıptî beyi (çingene beyi) de, kahramanlığını anlatmak için hırsızlıklarını örnek verir.”

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.