Ahmet Eşref Fakıbaba AK Parti’den ve milletvekilliğinden istifa etti | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

4 Mayıs 2024 - 16:07

Ahmet Eşref Fakıbaba AK Parti’den ve milletvekilliğinden istifa etti

Ahmet Eşref Fakıbaba AK Parti’den ve milletvekilliğinden istifa etti
Son Güncelleme :

20 Ekim 2022 - 11:29

940 Okuma

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili, eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti’den ve milletvekilliğinden istifa ettiğini duyurdu.

Fakıbaba, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

”2003’te üyesi olduğum AK Parti’de değişik makamlarda görev yapma fırsatı buldum. Bu fırsatı bana veren büyüklerime ve Şanlıurfa halkına yürekten teşekkür ediyorum. Bu 20 yıl içerisinde çok değerli arkadaşlarım oldu. Onlarla ayrıldığım için üzgünüm. Ancak siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum.”

AK Parti Üyeliği ve Milletvekilliğinden istifamla ilgili açıklamamı Milletime saygılarımla arz ediyorum. pic.twitter.com/k7bXswRZeT

— Dr. Ahmet Eşref FAKIBABA (@aefakibaba) October 20, 2022

AHMET EŞREF FAKIBABA KİMDİR?

1951 yılında Şanlıurfa Birecik’te doğan Ahmet Eşref Fakıbaba; Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. Taksim İlk Yardım Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğinde ihtisas yaptı.

Amerika’da Texas Eyaleti Arlington Hastanesi’nde gözlemci olarak bulundu. Iğdır ve Birecik Devlet hastanelerinde ve Şanlıurfa SSK Hastanesi’nde Başhekimlik yaptı. 2 dönem Şanlıurfa Belediye Başkanlığı görevinde bulundu.

25. ve 26. Dönemde Şanlıurfa Milletvekili seçildi. Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi olarak görev aldı. 65. Hükümette Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yaptı.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.