HDP’den İmamoğlu ve Yavaş’ın olası adaylığına yönelik: Kabul görmez | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 11:18

HDP’den İmamoğlu ve Yavaş’ın olası adaylığına yönelik: Kabul görmez

HDP’den İmamoğlu ve Yavaş’ın olası adaylığına yönelik: Kabul görmez
Son Güncelleme :

20 Eylül 2022 - 18:42

800 Okuma

HDP İstanbul İl Başkanı Ferhat Encü, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın olası Cumhurbaşkanlığı adaylığı durumunda HDP seçmeni açısından kabul görmeyeceğini belirtti.

2023’te yapılacak seçimler yaklaşırken muhalefette Cumhurbaşkanı adaylığı bilmecesi sürüyor.

 

Kemal Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun ismi adaylık için öne çıkarken, HDP’den dikkat çeken bir açıklama geldi.

“İmamoğlu’nun adaylığı HDP seçmeni için kabul görmez”

HDP İstanbul İl Başkanı Ferhat Encü, Ekrem İmamoğlu’nun olası adaylığına değindi.

 

Encü, İmamoğlu’nun muhalefetin ortak adayı olması halinde HDP seçmeni açısından kabul görmeyeceğini söyledi.

 

“Kendisini solcu gibi gösteriyor ama sağdan kopmuyor”

 

Gazeteci Gonca Tokyol’a konuşan Encü, “İmamoğlu gibi kendisini solcu olarak gösteren ama sağdan kopmayan, hangi siyasi görüşe sahip olduğu bile belli olmayan, bir yandan Deniz Gezmiş’i anan, diğer yandan Alpaslan Türkeş’i anan bir siyasi figür bizler açısından kabul görmez” ifadelerini kullandı.

 

“Mansur Yavaş adaylık kriterlerine uymuyor”

“Eğer muhalefet bu seçimleri kazanmak istiyorsa toplumun her yanını kapsayan, onların sorunlarını çözeceğini açıkça beyan eden birini aday göstermeli” diyen Encü, Meral Akşener ve Mansur Yavaş’ın bu kriterlere geçmişteki söylemleri nedeniyle uymadığını öne sürdü.

 

HDP den İmamoğlu ve Yavaş ın olası adaylığına yönelik: Kabul görmez #2

 

HDP den İmamoğlu ve Yavaş ın olası adaylığına yönelik: Kabul görmez #3

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.