Yerli ağır makineli tüfek ilk kez TEKNOFEST’te | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

26 Nisan 2024 - 05:46

Yerli ağır makineli tüfek ilk kez TEKNOFEST’te

Yerli ağır makineli tüfek ilk kez TEKNOFEST’te
Son Güncelleme :

04 Eylül 2022 - 18:55

1960 Okuma

CANiK M2F ağır makineli tüfek ilk defa TEKNOFEST’te sergileniyor. Tüfek dakikada 950 atım hızına sahip. Bu hız 1100’e kadar çıkarılabiliyor.

Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen CANiK M2F, ilk defa TEKNOFEST KARADENİZ’de sergileniyor. Savunma Sanayii Başkanlığı ile imzalanan “Platform Makineli Tüfeği Projesi” kapsamında yerli ve milli imkanlarla geliştirilen CANiK M2 QCB ağır makineli tüfeğin gelişmiş modeli olan CANiK M2F dakikada 950 atım hızına sahip.Silahla ilgili bilgi veren Samsun Yurt Savunma Kurumsal İletişim ve İş Geliştirme Müdürü Gençay Gençer, atım hızı dakikada 450 ila 600 olan bir önceki versiyonun yeterli olmadığı için CANiK M2F’yi geliştirdiklerini söyledi.Gençer, “Kalibre olarak aynı mühimmatı kullanabilmekte fakat dakikadaki hızı 600 yerine 950’dir. İstersek bu hızı 950 ila 1100 arası ayarlayabilmekteyiz. Bu yüksek hızı sayesinde başta hava araçları ya da hava araçlarının karşılığı olarak etkin şekilde kullanılmaktadır” dedi.Yeni bir konsept kullandıklarını dile getiren Gençer, “Yeni konseptte iki M2F’yi yan yana bağlamış bulunuyoruz. Bu haliyle isterseniz kara araçlarına bağlayabilirsiniz, isterseniz deniz araçlarına ektin şekilde bağlayarak atış üstünlüğü sağlayabilirsiniz” diye konuştu.
Gençer şöyle devam etti:
“CANiK M2F ya da CANiK M2 QCB, her ikisinin de 2 bin metreye etkin menzili bulunmakta. Bu menzili yüksek teknoloji optik cihazlarla destekleyerek 6 bin metreye kadar artırabiliyorsunuz.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.