Bahçeli: Türkiye Madrid’de istediğini aldı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

25 Nisan 2024 - 13:18

Bahçeli: Türkiye Madrid’de istediğini aldı

Bahçeli: Türkiye Madrid’de istediğini aldı
Son Güncelleme :

29 Haziran 2022 - 21:29

1440 Okuma

MHP lideri Bahçeli, Madrid’deki mutabakat için “Türkiye istediğini almıştır” dedi.

İspanya’nın başkenti Madrid’de yapılan NATO Zirvesi kapsamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö, İsveç Başbakanı Andersson ve NATO Genel Sekreteri Stoltenber  bir araya geldi.

Dörtlü zirveden mutabakat çıktı. Üç ülke 10 maddelik memorandum imzaladı. Buna göre; Türkiye, Finlandiya ve İsveç terör örgütlerinin faaliyetlerini engellemek için işbirliğini artıracak.

Karara ilişkin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir açıklama yaptı. Dışişleri bakanları tarafından imzalanan metnin Türkiye için milli bir başarı olduğunu söyleyen Bahçeli, “Madrid’de gerçekleşen dörtlü zirvede Türkiye’nin güvenlik endişeleri giderilmiş; haklı tezleri, meşru teklifleri, terörle mücadele kararlılığı tasdik ve tescil edilmiştir” dedi.

“TARİHİ BİR KARAR”

Bahçeli, “Uluslararası bir organizasyonun bünyesinde ilk defa FETÖ’nün, PYD ve YPG’nin terör örgütü olarak tanımlanması, bu çerçevede İsveç ve Finlandiya’nın anılan terör örgütlerine destek sağlamayacaklarını yazılı güvenceyle taahhüt etmeleri tarihi bir karardır” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.