Meral Danış Beştaş’tan muhalefete fezleke çağrısı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

18 Nisan 2024 - 12:13

Meral Danış Beştaş’tan muhalefete fezleke çağrısı

Meral Danış Beştaş’tan muhalefete fezleke çağrısı
Son Güncelleme :

21 Haziran 2022 - 19:42

1500 Okuma


HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, HDP’li vekiller hakkında hazırlanan fezlekeler karşısında muhalefetin güçlü bir irade ortaya koyması gerektiğini söyledi.

Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin birçok vekili hakkında, terör üyeliği, propagandası ve birçok başka suç nedeniyle vekilliklerinin düşürülmesine yönelik fezlekeler hazırlandı.

En son PKK elebaşı Abdullah Öcalan’a destek yürüyüşünde polise yumruk atan Saliha Aydeniz için de süreç başlatıldı.


HDP’li vekillerin fezlekeleri Meclis’te

HDP’li 10 milletvekiline ait 11 dokunulmazlık dosyası Meclis’e gönderildi. Meclis’e gelen fezlekeler Anayasa ve Adalet Karma Komisyonuna havale edildi.

Komisyon öncesinde HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.


“Her konuşmamız fezleke konusu ediliyor”

HDP’li vekillerin yakın takibe alındığını söyleyen Beştaş, “Demokratik siyaset kapsamında yaptığımız her konuşma, ziyaret ve siyasi faaliyetlerimiz fezleke konusu ediliyor.” dedi.


“Muhalefet güçlü bir irade ortaya koymalı”

Gündemdeki fezlekeler konusunda muhalefete de çağrı yapan Beştaş, bu sürece karşı güçlü bir irade ve cesaretin ortaya koynulması gerektiğini söyledi.

Beştaş, “Muhalefet güçlü bir irade ortaya koymalı. Adil ve demokratik bir sistemde, yargının birazcık kendini bağımsız ettiği yönetimde, fezlekelerin gideceği yer mahkeme salonları değildir, bunlar yırtılıp atılacak fezlekelerdir. İçinde suç yok, tamamen siyasi saiklerle hazırlanmış fezlekelerdir” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.