Nijerya’da festivale silahlı saldırı: 10 ölü, 19 yaralı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Nisan 2024 - 14:04

Nijerya’da festivale silahlı saldırı: 10 ölü, 19 yaralı

Nijerya’nın Plateau eyaletindeki festivale silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 10 kişi yaşamı yitirdi, 19 kişi yaralandı.

Nijerya’da festivale silahlı saldırı: 10 ölü, 19 yaralı
Son Güncelleme :

04 Nisan 2022 - 9:12

1320 Okuma

Irigwe Bölge Gençler Birliği Başkanı Lawrence Zongo, bölgede yağmur sezonunu karşılamak için yapılan festival sırasında silahlı kişilerin saldırı düzenlediğini açıkladı.

Saldırıda 10 kişi hayatını kaybederken 19 kişi de yaralandı.

Çok sayıda ev kullanılamaz hale geldi

Saldırıda çok sayıda evin kül olduğunu aktaran Zongo, saldırganların bölge sakinlerinin gıdalarını gasbettiğini söyledi.

Zongo, yaralıların hastaneye kaldırıldığını, bölgeye güvenlik güçlerinin sevk edildiği bilgisini paylaştı.

Ülkede son zamanlarda silahlı kişilerin motosikletlerle saldırılar düzenlemesi nedeniyle bazı eyaletlerde motosiklet kullanımı yasaklanmıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.