Putin ‘vatan hainleri’ demişti: Rusya’da dikkat çeken Ukrayna istifası | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Nisan 2024 - 17:13

Putin ‘vatan hainleri’ demişti: Rusya’da dikkat çeken Ukrayna istifası

Rusya’nın eski Başbakan Yardımcısı Arkady Dvorkovich, Rusya’nın Ukrayna’daki işgalini eleştirmesiyle ilgili tepkiler sonrasında başkanı olduğu teknoloji kurumundan istifa etti.

Putin ‘vatan hainleri’ demişti: Rusya’da dikkat çeken Ukrayna istifası
Son Güncelleme :

18 Mart 2022 - 17:42

3070 Okuma

2012 ve 2018 yılları arasında başbakan yardımcılığı yapan Arkady Dvorkovich, bu hafta ABD’deki medya organlarına konuşarak Ukrayna işgalini eleştirmiş ve Ukraynalı sivillerin yanında olduğunu açıklamıştı.

Arkady Dvorkovich’in bu açıklamasından sonra Rusya’daki iktidar partisinden üst düzey bir milletvekili, eski başbakan yardımcısını ülke içinde düşman adına yani casusluk faaliyetinde bulunmakla ve “vatana ihanetle” suçlayarak görevden azlini istemişti.

49 yaşındaki Dvorkovich 2018 yılından beri Rusya’nın Silikon Vadisi olarak adlandırılan yenilik ve teknoloji merkezi Skolkovo Foundation kurumunun yönetim kurulu başkanlığını yapıyordu. Skolkovo Foundation bugün yaptığı açıklamada Dvorkovich’in görevinden ayrıldığını duyurdu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, çarşamba günkü açıklamasında Rusya’daki “vatan hainleri” diye nitelendirdiği kişilere karşı sert uyarıda bulunmuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.