Osman Kavala için son dakika müebbet hapis istemi | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Nisan 2024 - 08:57

Osman Kavala için son dakika müebbet hapis istemi

Son dakika… Gezi Parkı davasında, Osman Kavala ve Ayşe Mücella Yapıcı’nın ‘Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükumetini ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi.

Osman Kavala için son dakika müebbet hapis istemi
Son Güncelleme :

04 Mart 2022 - 20:00

1250 Okuma

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Gezi Parkı davasında mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, Osman Kavala ve Ayşe Mücella Yapıcı’nın “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den Avrupa Konseyi'nin Kavala kararına tepki MHP Genel Başkanı Bahçeli’den Avrupa Konseyi’nin Kavala kararına tepki

AB yetkilisinden Osman Kavala açıklaması (Erdoğan çok sert konuşmuştu)

Türkiye'den Avrupa Konseyi'ne Osman Kavala tepkisiTürkiye’den Avrupa Konseyi’ne Osman Kavala tepkisi

Mütalaada, diğer sanıklar Çiğdem Mater Utku, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Şerafettin Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi’nin ise “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım etme” suçundan 15 yıldan 20’şer yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.