Telefonuna ulaşamayınca dolandırıldıklarını anladılar | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

5 Mayıs 2024 - 14:01

Telefonuna ulaşamayınca dolandırıldıklarını anladılar

Muğla nın Bodrum ilçesinde gayrimenkul almak isteyen vatandaşlar 388 bin TL dolandırıldı.

Telefonuna ulaşamayınca dolandırıldıklarını anladılar
Son Güncelleme :

03 Mart 2022 - 1:12

3190 Okuma

BODRUM, MUĞLA (İHA) – Muğla‘nın Bodrum ilçesinde gayrimenkul almak isteyen vatandaşlar 388 bin TL dolandırıldı. Olayla ilgili jandarma ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanan dolandırıcılık şüphelilerinden 2’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, Turgutreis Mahallesi’nde gayrimenkul alımı yapmak isteyen S.H.H., S.K. ve M.M.A adlı vatandaşlar, gayrimenkul işletmecileri G.D., E.S. ve E.D. adlı şahıslarla konut ve arsa satışı için anlaştı. Anlaşma kapsamında 388 bin 130 TL parayı H.B. adlı şüpheli şahsın hesabına yatıran vatandaşlar, sonrasında gayrimenkul sahibi olan G.K. isimli şahsı aradıklarında telefona ulaşamayınca dolandırıldıklarını anladı. Dolandırılan vatandaşların jandarmaya yaptığı müracaatın ardından Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı ve JASAT Timleri çalışma başlattı. Yapılan ayrıntılı araştırma sonucu şüphelilerden gayrimenkul işletme sahibi G.D. İzmir’de, E.S. ve E.D. isimli şüpheliler Bodrum’da yapılan operasyon ile yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonda yapılan aramada suç eşyası olabileceği değerlendirilen 2 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet cep telefonu, 2 adet USB bellek, 111 bin 900 TL nakit para, 29 bin 30 dolar, 14 adet senet, 2 tapu belgesi ve 88 adet satış kira sözleşmesi ele geçirildi.

2 şüpheli tutuklandı

Nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla adli makamların karşısına çıkarılan şüphelilerden G.D. ve E.S. çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheli E.D. ise ifadesinin ardından serbest bırakıldı. – MUĞLA

İhlas Haber Ajansı – 3. Sayfa Türk Lirası, Gayrimenkul, Bodrum, Muğla, 3. Sayfa, Haberler

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.