Eurovision birincisi Ukraynalı şarkıcı Türkiye’de! | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

3 Mayıs 2024 - 15:55

Eurovision birincisi Ukraynalı şarkıcı Türkiye’de!

Eurovision 2016 birincisi Ukraynalı şarkıcı Jamala, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimi nedeniyle Türkiye’ye geldi.

Eurovision birincisi Ukraynalı şarkıcı Türkiye’de!
Son Güncelleme :

01 Mart 2022 - 22:56

2180 Okuma

Ukraynalı şarkıcı Jamala, Başkan Erdoğan ve Türkiye’ye teşekkür etti.

Jamala “Hiçbir karşılık olmadan insani ve vicdani sorumluluğu gereği Türkiye kapılarını sonuna kadar açtı. Türkiye Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan ve Türk halkına Ukrayna halkı adına teşekkür ediyorum. Türkiye’ye mülteci olarak geleceğim aklımıza gelmezdi. 24 Şubat sabah saat 05.00 eşim beni Kiev üzerinde bomba saldırısı olduğunu söyleyerek uyandırdı. Baştan ne yapacağımı bilemedim. Kararsız ve perişan halde sığınaklara indik.” ifadelerini kullandı.

“BİZİ TÜRKLER KURTARDI”

Jamala sözlerine, ”Biz sınıra doğru çıkmaya karar verdik. Romanya sınırına doğru geldik. Orada 20 saatlik bir sürçte, çok trafik olduğundan dolayı arabamız yavaş ilerliyordu. Sınıra ulaştığımızda sağ olsunlar bizi Türkler kurtardı. İstanbul’a sağ salim çocuklarla birlikte ulaştırdılar. Tekrar burada Romanya sınırında karşılayan arkadaşlara seslenmek isterim. Perişan bir halde bizi çok iyi karşıladılar. Yiyecek teklif ettiler. Buradan da çok teşekkür ederim.” diye devam etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.