İzmir de inşaat temeli kazısında bitişiğindeki binanın temeli çöktü | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

18 Mayıs 2024 - 23:15

İzmir de inşaat temeli kazısında bitişiğindeki binanın temeli çöktü

İzmir de inşaat temeli kazısında bitişiğindeki binanın temeli çöktüİZMİR in Bornova ilçesinde, 2 gün önce açılan inşaat temeli sırasında bitişiğindeki 2 katlı binanın temelinde çökme ve kayma oluştu.

İzmir de inşaat temeli kazısında bitişiğindeki binanın temeli çöktü
Son Güncelleme :

18 Şubat 2022 - 10:26

2630 Okuma

İZMİR (DHA) – İzmir‘de inşaat temeli kazısında bitişiğindeki binanın temeli çöktü

İZMİR’in Bornova ilçesinde, 2 gün önce açılan inşaat temeli sırasında bitişiğindeki 2 katlı binanın temelinde çökme ve kayma oluştu. Binada bulunan 2 aile evlerinden tahliye edilirken olayda yaralanan olmadı.

Olay, 00.30 sıralarında Kızılay Mahallesi 472 sokakta meydana geldi. İddiaya göre, bir firma inşaat yapmak için 2 gün önce temel kazısı başlattı. Bitişiğinde bulunan binanın temelinde toprak kayması oluşmasıyla bina sahipleri inşaat firmasını arayarak durumu bildirdi. İnşaat alanına gelen firma yetkilileri, temel kazılan alanın bitişiğindeki binanın temelinin kaymaması için güvenlik önlemleri almaya başladı. Çalışmalar sırasında binanın temelinde çökme ve kayma meydana geldi. Çalışanların uyardığı bina sakinleri evden dışarı çıkarılırken ihbar üzerine bölgeye polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri bina çevresine güvenlik şeridi çekerken itfaiye ekipleri yaptıkları kontrollerin ardından binayı mühürledi.

Öte yandan, 2 gündür dışarda olduklarını belirten bina sakini Sevgi Gül, “Burada 2 gündür temel kazma çalışmaları yapılıyor, binamız sağlam olmadığı için biz uyarılarda bulunduk. Onlarda dikkatli yapmaya çalıştılar ama bizim binada çökme meydana geldi. Akşam saatlerinde temelimiz çöktü. Ben evimi, eşyalarımı geri istiyorum. Bilinçli insanlar yapsın bu işi. 2 gündür uyarıyoruz, 2 gündür dışardayız. Bir an önce evime girmek istiyorum” dedi.İzmir'de inşaat temeli kazısında bitişiğindeki binanın temeli çöktü

İzmir'de inşaat temeli kazısında bitişiğindeki binanın temeli çöktü

İzmir'de inşaat temeli kazısında bitişiğindeki binanın temeli çöktü

Demirören Haber Ajansı – Güncel Kızılay Mahallesi, İnşaat, Polis, İzmir, Güncel, Haberler

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.