Son dakika yangın… Kemerköy Termik Santrali’nde son durum! Milas, Köyceğiz, Manavgat, Marmaris, Uşak… | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Nisan 2024 - 08:00

Son dakika yangın… Kemerköy Termik Santrali’nde son durum! Milas, Köyceğiz, Manavgat, Marmaris, Uşak…

Orman yangınları ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Orman yangınlarıyla mücadelede 1 haftayı geride bıraktık. Bugüne kadar 39 ilde çıkan 174 yangının 160 tanesi söndürülürken, yanının devam ettiği noktalarda çalışmalar sürüyor. DHA muhabiri Hande Nayman, CNN Türk canlı yayınında Muğla Ören’deki Kemerköy Termik Santrali’nin olduğu bölgedeki yangınla ilgili son durumu anlattı, termik santralde yangın ve patlama riskinin bulunmadığı bilgisini paylaştı. İşte orman yangınlarının devam ettiği Milas, Köyceğiz, Manavgat, Marmaris ve Uşak’tan son gelişmeler…

Son dakika yangın… Kemerköy Termik Santrali’nde son durum! Milas, Köyceğiz, Manavgat, Marmaris, Uşak…
Son Güncelleme :

04 Ağustos 2021 - 12:20

2760 Okuma

Bir haftadır devam eden yangınlar ciğerlerimizi yaktı. Antalya’nın Manavgat, Akseki, Gündoğmuş, Muğla’nın Marmaris, Köyceğiz, Milas, Kavaklıdere ve Bodrum ilçelerindeki yangınlar devam ediyor. Aydın, Karacasu’daki yangın da sürüyor… İşte dakika dakika yangınlarda son durum…

SAAT 10:20 – Denizli’nin Buldan ve Tavas ilçelerinde ormanlık alanlarda çıkan yangınlar kontrol altına alındı.

Son dakika yangın... Kemerköy Termik Santrali'nde son durum! Milas, Köyceğiz, Manavgat, Marmaris, Uşak...

SAAT 10:20 – CNN TÜRK muhabiri Gülşen Coşkun, yangın kontrol merkezinden şu bilgileri paylaştı:

“7/24 çalışıyor buradaki ekip. Yangına müdahalenin beyin noktası diyebiliriz. Buraya yangın ihbarları geliyor, buradaki ekipler haritalar üzerinden bölgedeki ekipleri ilgili yerlere sevkediyorlar. Buradaki harita yangına müdahale edilen araçları gösteriyor. Haritadaki her bir işaretin farklı bir anlamı var. ‘H’ işareti helikopteri işaret ediyor. Arazözler yuvarlak imgelerle işaretlenmiş. Mavi kare şeklindeki işaretler ormanlar içindeki havuzları ifade ediyor. Gözetleme kuleleri var bir de bu bölgelerde. İhbar gelince haritalar üzerinden hangi araç nerede, hepsinin numarası var, yeri belli. Hangi araç nereye gidecekse belirlenip gönderiliyor. Buradaki görüntü çok önemli, İHA görüntüsü. Manavgat bölgesinden İHA’lardan alınan görüntüler. Bu görüntü üzerinden yangına müdahale diliyor. Son harita ise termik santral bölgesi. Bu haritada OGM’nin ekiplerini görüyoruz. Yangının geçmesini engellemek amacıyla tutulan noktalar.”

Son dakika yangın... Kemerköy Termik Santrali'nde son durum! Milas, Köyceğiz, Manavgat, Marmaris, Uşak...

SAAT 10:13 –  CNN Türk Muhabiri Mustafa Berber ve kameraman Mehmet Akif Yıldız da Milas’tan bildiriyor…

“Milas Türkevleri Mahallesi’ndeki son durum… Görüyorsunuz yangın nedeniyle kullanılamaz hale gelen evler var. Dün öğleden sonra Türkevleri’ne yangın sıçradığı ihbarı gelmişti. Bu ihbarın ardından aslında bölgede tıpkı diğer yangın alanlarındaki gibi teyakkuz oluşmuştu. Soğutma çalışmaları devam ediyor, küçük çaplı dumanlar çıkmaya devam ediyor. Bazı evler kullanılamaz hale geldi, bazı evler zarar görmedi. Bunun nedeninin ağaçlık bölge olduğunu söyleyebiliriz. Ağaçların iç kısmı da tamamen yandı.”

SAAT 09:45 – Orman Genel Müdürlüğü, yangınlarla ilgili son paylaşımında ”39 ilde 174 adet orman yangını meydana gelmiş olup, bu yangınların 160 adedi kontrol altına alınmıştır. 6 ilde 14 adet yangını kontrol altına alma çalışmaları devam etmektedir” ifadelerine yer verdi.

SAAT 09:35 – Aydın’ın Karacasu ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale devam ediyor.

Alemler Mahallesi’ndeki Karıncalı Dağı eteklerinde dün akşam saatlerinde çıkan orman yangınına gece boyunca karadan müdahale eden Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine havanın aydınlanmasıyla helikopter ve uçakla da destek veriliyor.

Son dakika yangın... Kemerköy Termik Santrali'nde son durum! Milas, Köyceğiz, Manavgat, Marmaris, Uşak...

SAAT 09:26 – CNN TÜRK Muhabiri Mustafa Berber Milas’tan şu bilgileri aktardı:

”Bölgede bazı yerler tamamen boşaltıldı. Alevlerin kontrolü sağlanmadan vatandaşların yerleşimine izin verilmiyor. Bölgenin bazı uç noktaları yanıyor bazılarında yok. Kozalaklar bölgede tehdit oluşturuyor.”

SAAT – 09:05 – MSB: Muğla’daki yangın söndürme faaliyetlerine destek olmak ve ihtiyaç hâlinde bölgedeki vatandaşlarımızı denizden tahliye etmek maksadıyla, Ören ve Milas bölgelerine Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza ait bir karakol botu ve bir çıkarma gemisi sevk edilmiştir.

Son dakika yangın... Kemerköy Termik Santrali'nde son durum! Milas, Köyceğiz, Manavgat, Marmaris, Uşak...

TERMİK SANTRALİN PATLAMA RİSKİ BULUNMUYOR

SAAT – 09:00 DHA muhabiri Hande Nayman ve kameraman Ahmet Turhan Altay, Muğla Ören’deki Kemerköy Termik Santrali’nin olduğu bölgede…

Nayman, CNN Türk canlı yayınında şu bilgileri paylaştı:

”Ören mahallesindeki Kemerköy Termik Santrali’nin önündeyiz. Gece saatlerinde korkutucu görüntüler oluştu. Alevler termik santralin 1 km yakınına kadar sıçradı. Gece boyu yoğun bir mücadele oldu. Termik santralin çevresinde hendekler kazıldı, hidrojen tankları boşaltıldı. TOMA’lar hazır bekletildi. Ekipler sabahın ilk ışıklarına kadar bekledi. Günün aydınlanmasıyla havadan müdahale başladı. Termik santral yetkilileri, şu anda tehdit unsurunun olmadığını ifade ettiler. Termik santralin patlamasına ilişkin tüm endişelerin yersiz olduğunu söylediler. ‘Patlama riski bulunmuyor’ dediler, üst düzey tedbirler alındı.”

SAAT – 05:00 KARACASU YANGINI KARINCA DAĞI’NA SIÇRADI

Aydın’ın Karacasu ilçesinde, ormanlık alanda çıkan yangın Karınca Dağı’na sıçradı. Rüzgarın etkisiyle yayılan ve kontrol altına alınmakta zorlanılan yangının yaylaları tehdit ettiği öğrenildi. Yangına çok sayıda arazöz ve itfaiye ekibi müdahale ederken, çevre mahallerden traktör ve kamyonetle gelen vatandaşlar yangına müdahale etti. Bozdoğan ve Karacasu belediyelerine ait iş makineleri çevrede çalışma yaptı. Emniyet müdürlüğüne bağlı TOMA’lar da yangına müdahale için bölgeye geldi. UNESCO Dünya Miras Listesi’ne alınan Afrodisias Antik Kenti’nin de olası yangına karşı çevresinde çalışma yapılarak koruma altına alındığı öğrenildi.

SAAT – 00:24 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Denizli’de çıkan yangına müdahale etmek için 11’inci Komando Tugay Komutanlığı’nın iş makineleri ve personelinin görevlendirildiğini bildirdi.

SAAT – 00:10 Denizli’nin Tavas ilçesinde başlayan yangın kısmen kontrol altına alındı. Yangına tüm kamu ve kuruluşlarının imkanlarıyla seferber olduğunu belirten Atik, “Yangını kontrol almak için tüm gücümüzü ortaya koyduk. Sağ olsun Denizlili vatandaşlarımız bizlere çok yardımcı oluyorlar. Ellerindeki tüm araç ve gereçlerle ekiplerin çalışmalarına destek oluyorlar. Şu anda yangını kısmen de olsa kontrol aldık. Sabah olduğu zaman helikopterlerin manevra yapma durumu olunca yukarıdan müdahaleyle yangını çok büyümeden kontrol altına aldıktan sonra soğutma işlemlerine başlayacağız” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.