Başörtülü kadına saldırı iddiasına soruşturma | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Nisan 2024 - 09:32

Başörtülü kadına saldırı iddiasına soruşturma

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, trafikte yaşanan tartışmada Rabia B.’ye başörtüsünden dolayı hakarette bulundukları iddia edilen minibüs şoförü R.E ve yanındaki Y.E hakkında soruşturma başlattı. Şüpheliler gözaltına alındı.

Başörtülü kadına saldırı iddiasına soruşturma
Son Güncelleme :

26 Temmuz 2021 - 16:12

2020 Okuma

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, 22 Temmuz Perşembe günü Karabağlar’da otomobil sürücüsü Rabia B. ile minibüs sürücüsü R.E. ve yanındaki Y.E. aralarında tartışma yaşandığı, tartışma sırasında iddiaya göre şüphelilerin Rabia B.’ye başörtüsünden dolayı hakaret ettikleri ve tehditte bulundukları belirtildi. Olayın ardından Rabia B.’nin polise giderek şikayetçi olması üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldığı, olay anına ilişkin tanık ifadeleri ve mobese kameralarının incelenmesi sonucu şüphelilerin R.E. ve Y.E olduklarının tespit edildiği bildirildi. R.E ve Y.E.’nin ‘İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme’ suçundan gözaltına alındığı, emniyetteki işlemlerinin sürdüğü kaydedildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.