SON DAKİKA HABERİ: HDP’ye ikinci kapatma davası açıldı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

16 Nisan 2024 - 09:51

SON DAKİKA HABERİ: HDP’ye ikinci kapatma davası açıldı

SON DAKİKA HABERİ: HDP’ye ikinci kapatma davası açıldı
Son Güncelleme :

07 Haziran 2021 - 22:49

2260 Okuma

SON DAKİKA HABERİ: Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP’nin kapatılması istemiyle yeniden dava açtı. İddianame, Anayasa Mahkemesine gönderildi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının HDP’nin kapatılması istemli yaklaşık 850 sayfalık iddianamesinde, yaklaşık 500 partili hakkında siyasi yasak istendi.  Partinin banka hesabına tedbir konulması da talep edildi.

SON DAKİKA HABERİ: HDP'ye ikinci kapatma davası açıldı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP’nin kapatılması istemiyle ikinci kez Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) dava açtı.

Yüksek Mahkeme’ye gönderilen 850 sayfalık​ iddianamede, yaklaşık 500 partili hakkında siyasi yasak istemi bulunuyor. Partinin banka hesabına tedbir konulması da talep edildi.

”İNSAN HAKLARINA AYKIRI BULUNDU”

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Şahin, ”Halkların Demokratik Partisinin eylemleri, devletin bağımsızlığına, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, insan haklarına aykırı bulundu” dedi.

Başsavcı, ”HDP hemen hemen tüm organları, üyeleri ve teşkilatları vasıtasıyla bu nitelikteki suçları işlemiş, işlenmesini tahrik ve teşvik etmiştir” açıklamasında da bulundu.

İLK İDDİANAME ‘EKSİK’Tİ

Anayasa Mahkemesi, HDP’nin kapatılması istemiyle açılan davada, eksiklik tespit ettiği iddianameyi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na iade etmişti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.