YPG sivil halka ateş açtı! Çok sayıda ölü ve yaralı var | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

2 Mayıs 2024 - 23:46

YPG sivil halka ateş açtı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Suriye’nin kuzeyinde ABD destekli YPG/PKK teröristleri, Menbiç’te protesto gösterileri düzenleyen halka ateş açtı. Reuters haber ajansı, en az 8 sivilin yaşamını yitirdiğini, 27 sivilin de yaralandığını duyurdu.

YPG sivil halka ateş açtı! Çok sayıda ölü ve yaralı var
Son Güncelleme :

02 Haziran 2021 - 22:47

1660 Okuma

Menbiç’te yaşayanlar, genç erkeklerin terör örgütü YPG ve ABD saflarında savaşmak için askerliğe zorlanmasını ve sivillere karşı işlenen suçları protesto etmek için gösteriler düzenlemeye başladıç

Teröristleri istemeyen halk, ana yolları ve Haseke-Halep karayolunu taşlarla ve lastik yakarak kapattı.

Kontrol noktalarına yürüyen göstericilere YPG/PKK’lı teröristler ateş açtı.

8 قتلى و27 مصاباً جراء قمع تنظيم PKK الإرهابي متظاهرين في منبج pic.twitter.com/FnPaV3faxg

— TRT عربي (@TRTArabi) June 2, 2021

Önceki gün gösterilerin ilk gününde 1 sivilin yaşamını yitirmesi ve çok sayıda sivilin yaralanması üzerine Menbiç’te esnaf kepenk kapattı.

Dün büyüyen gösterilerde YPG güçleri saldırılarını arttırdı.

En az 8 sivil yaşamını yitirirken, 27 sivil de yaralandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.