İran Cumhurbaşkanı Ruhani: ‘Viyana’da ana yaptırımların kaldırılmasında anlaştık’ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Nisan 2024 - 06:30

İran Cumhurbaşkanı Ruhani: ‘Viyana’da ana yaptırımların kaldırılmasında anlaştık’

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Avusturya’nın başkenti Viyana’da devam eden nükleer anlaşmaya geri dönüş müzakerelerinde ana yaptırımların kaldırılması konusunda anlaştıklarını söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani: ‘Viyana’da ana yaptırımların kaldırılmasında anlaştık’
Son Güncelleme :

20 Mayıs 2021 - 16:11

1550 Okuma

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, enerji alanında yapılan yeni projelerin açılış töreninde konuştu. Ruhani, Avusturya’nın başkenti Viyana’da 4+1 ülkeleri ile devam eden nükleer anlaşmaya geri dönüş müzakerelerine ilişkin, “Ana yaptırımların kaldırılması konusunda anlaştık. Yaptırımlara ilişkin bazı detaylar hakkında ise müzakereler devam ediyor” dedi.Ana yaptırımların kaldırılması hakkında bilgi veren Ruhani, “Petrol, petrokimya, sigorta, bankacılık, gemicilik ve Merkez Bankası’na yönelik yaptırımların kaldırılması hususunda anlaşma sağlandı. Bu konuda önemli adımlar attık. Nihai anlaşma için müzakerelerimiz devam ediyor” ifadesini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.