Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı: “Azerbaycan’ın uluslararası kabul görmüş sınırlarını ihlal eden Ermenistan’dır” | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

2 Mayıs 2024 - 15:09

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı: “Azerbaycan’ın uluslararası kabul görmüş sınırlarını ihlal eden Ermenistan’dır”

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan’ın uluslararası kabul görmüş sınırlarını ihlal eden tarafın Ermenistan olduğunu ifade ederek, Azerbaycan’ın yalnızca uluslararası seviyede kabul edilmiş sınırlarını yeniden oluşturduğunu belirtti.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı: “Azerbaycan’ın uluslararası kabul görmüş sınırlarını ihlal eden Ermenistan’dır”
Son Güncelleme :

16 Mayıs 2021 - 14:07

2540 Okuma

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan’ın Ermenistan’ın “egemen topraklarını” ihlal ettiği iddiasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Leyla Abdullayeva yaptığı açıklamada, bu iddiaların tamamen asılsız olduğunu vurgulayarak, Azerbaycan Dışişleri Bakanlığının Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki “sınır gerilimi” ile ilgili durumu açığa kavuşturduğunu ifade etti. Sınır sorununun temel sebebinin Azerbaycan topraklarının Kasım 2020’ye kadar Ermenistan işgalinde kalması olduğunu vurgulayan Abdullayeva, “Azerbaycan’ın uluslararası kabul görmüş sınırlarını ihlal eden Ermenistan’dır. Azerbaycan yalnızca uluslararası seviyede kabul edilmiş sınırlarını yeniden oluşturuyor” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.