SON DAKİKA: YUNANİSTAN YİNE DUVARA TOSLADI! LİBYA’DAN MİCOTAKİS’E SOĞUK DUŞ… | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

26 Nisan 2024 - 23:32

SON DAKİKA: YUNANİSTAN YİNE DUVARA TOSLADI! LİBYA’DAN MİCOTAKİS’E SOĞUK DUŞ…

Libya Başkanlık Konseyi Başkanı El-Menfi, Miçotakis’le görüşmesinde Başkanlık Konseyi’nin uluslararası anlaşma imzalama yetkisinin bulunmadığını söyledi.

SON DAKİKA: YUNANİSTAN YİNE DUVARA TOSLADI! LİBYA’DAN MİCOTAKİS’E SOĞUK DUŞ…
Son Güncelleme :

15 Nisan 2021 - 9:08

4130 Okuma

Yunanistan, Türkiye ve Libya arasında imzalanan Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırasının iptal edilmesini ve kendisiyle yeni bir anlaşma yapılması istiyor.

Türkiye ile Libya arasında tarihi anlaşma!

Libya Başkanlık Konseyi Başkanı El-Menfi, Yunan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’le görüşmesinde Başkanlık Konseyi’nin uluslararası anlaşma imzalama yetkisinin bulunmadığını duyurdu.

Başkanlık Konseyi Sözcüsü Necva Vehibe, basın mensuplarına verdiği demeçte resmi ziyaret kapsamında Yunanistan’ın başkenti Atina’ya giden Başkan el-Menfi’nin, Miçotakis ile bir araya geldiğini hatırlattı.

Türkiye ile Libya arasında vizeler kalkıyor

YETKİ ULUSAL MUTABAKAT HÜKÜMETİ’NDE

Buna göre, Menfi Yunan mevkidaşı ile yaptığı görüşmesinde, “Cenevre Anlaşması gereği Başkanlık Konseyinin herhangi bir uluslararası anlaşma yapmasının mümkün olmadığını, bunun Ulusal Mutabakat Hükümetinin yetkisinde olduğunu” belirtti.

Menfi, ziyareti sırasında, iki ülke arasında, kültür, ekonomi, elektrik ve yenilenebilir enerji alanındaki iş birliğini canlandırmanın da önemine dikkat çekti.

Son dönemde Libya ile diplomatik ilişkilerini normalleşme sürecine sokan Yunanistan, Türkiye ve Libya arasında 27 Kasım 2019’da imzalanan Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırasının iptal edilmesini ve kendisiyle yeni bir anlaşma yapılması istiyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.