CHP’NİN BAŞÖRTÜ YAKLAŞIMINA, AK PARTİLİ KURMAYLAR ATEŞ PÜSKÜRDÜ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

26 Nisan 2024 - 03:23

CHP’NİN BAŞÖRTÜ YAKLAŞIMINA, AK PARTİLİ KURMAYLAR ATEŞ PÜSKÜRDÜ

CHP’NİN BAŞÖRTÜ YAKLAŞIMINA, AK PARTİLİ KURMAYLAR ATEŞ PÜSKÜRDÜ
Son Güncelleme :

02 Ocak 2021 - 13:28

2430 Okuma

Fahrettin Altun’dan ‘başörtüsü’ paylaşımı! Olaya ateş püskürdü

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, CHP’li Fikri Sağlar’ın ‘başörtülü hakim’ sözlerine ilişkin, “Milletimiz sahici siyaseti de tanır, sokma akılla yapılan yalancı siyaseti de…” tepkisini gösterdi.

AK Parti Sözcüsü Çelik, CHP’yi ‘siyasi takiyye’ ile suçladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’nin oy amaçlı olarak bazı başörtülü kişileri “vitrin mankeni” olarak kullandığını söylemesi sonrası başlayan tartışma devam ediyor.

Muhalefet cephesi, sosyal medya üzerinden #ÖzürDileErdoğan kampanyası başlatırken, AK Parti cephesinden de bugün yeni bir açıklama yapıldı. Parti sözcüsü Ömer Çelik, “Kadın haklarının gerçek savunuculuğu Cumhurbaşkanımızın isminin yanına yazılır” sözleriyle muhalefete yanıt verdi.

Çelik, “vesayetin hizmetkarı olanlar, bugün demokrasi oyunu oynuyorlar” diyerek CHP’yi hedef aldı:

“Bugün sözde kadın hakları savunuculuğuna soyunan muhalefetin, daha düne kadar kadınlarımızın kılık kıyafetlerine yasak getirilmesine, geçtiğimiz günlerde bir CHP’linin başörtülü kadınlara barbarca saldırmasına sustuğu bilinmektedir. Geçmişleri neyse bugünleri de o.”

“Demokrasiyi ve demokratik kazanımları siyasi oyun haline getirebileceğini zanneden CHP siyaseti, ‘iktidarı seçimle veya seçimsiz götüreceğiz’ diyenlere ses çıkarmamış, teröre destek veren yancılarına dair üç maymunu oynamaya devam etmiştir. İnanç ve özgürlük temelinde samimiyetleri her sınandığında sınıfta kalmış zihniyet, ‘siyasi takiyye’ peşindedir.”

Çelik, “despotik zihniyet” diyerek tarif ettiği muhalefetin “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın demokrasi ve kadın hakları mücadelesi ile demokratik çizgiye gelmek mecburiyetinde kaldığını” da savundu.

Sözlerinin devamında da yeniden takiyye ifadesini kullandı ve “bu zihniyetin yegâne amacı siyasi takiyye yoluyla demokratik kazanımları çalmaktır” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun geçmiş yıllarda yaptığı bir başörtüsü açıklamasının videosunu da paylaşan Ömer Çelik, şunları söyledi:

“Bugün ikiyüzlü siyaset yapanlar, yıllarca milletimizle özgürlükler arasında duvar olmuş kimselerdir. Sayın Cumhurbaşkanımız, bu duvarları yıkmış, cumhuriyetimizle milletimizi kaynaştırmış, özgürlükleri vatandaşa yaymış gerçek bir demokratik siyasete önderlik etmiştir.

“Vesayeti karakter, ikiyüzlülüğü siyaset haline getirmişler. Kadın haklarının gerçek savunuculuğu Cumhurbaşkanımızın isminin yanına yazılır. Cumhurbaşkanımızı bu konuda eleştirenlerin isminin yanına ise, yasakçılık, siyasi ikiyüzlülük, ayrımcılık ve barbarlık yazılıdır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ne söylemişti?

CHP’nin eski milletvekili Fikri Sağlar’ın türbanlı hakimlere yönelik sarf ettiği sözler hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu zat artık bu çağda yaşamıyor, çok gerilerde kaldı. Ne yazık ki CHP zihniyetinin faşizan anlayışının, geçmişte olduğu gibi, bugüne yansımasıdır. Bu faşist anlayış hâlâ yaşamını sürdürüyor” dedi.

Erdoğan sözlerinin devamında, ‘Başörtülü olan hakim, polis olamaz’ diye bir şeyin olmadığını söyleyerek tartışma yaratan ifadeyi kullandı:

“Hangi kuruma hangi şartlarla gelinir bu bellidir. Bunlar çok şeyler görecekler daha. Kuralları bunların değiştirme hakkı, yetkisi yoktur. Oy almak için bazı yerlerde başörtülü birkaç kişiyi adeta vitrin mankeni getirip gibi koymak kimseyi aldatmıyor, geçti o işler. Bugün parlamentoda nice başörtülü bayanlarımız var. Bay Fikri, görmüyor musun bunları? Buralara kadar gelindi, daha çok mesafe alacağız, sen çağın dışında kaldın. Tabii Bay Kemal bir şey söyleyemiyor.”

Bülent Turan’dan tepki!

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, tepki çeken görüntülerle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu’na seslenen Turan, ”Bugün açıklama yaptığınızda etrafınızdaki kadın erkek herkesin kafasında baret varken sağınızdaki hanımefendinin başında neden baret yok Sayın Kılıçdaroğlu” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.