TÜRKİYE’DEN DOĞU AKDENİZ’DE 2 YENİ NAVTEX KARARI | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

26 Nisan 2024 - 14:27

TÜRKİYE’DEN DOĞU AKDENİZ’DE 2 YENİ NAVTEX KARARI

TÜRKİYE’DEN DOĞU AKDENİZ’DE 2 YENİ NAVTEX KARARI
Son Güncelleme :

22 Ekim 2020 - 9:37

1520 Okuma

Türkiye’den 2 yeni NAVTEX kararı 

Türkiye 2 yeni NAVTEX ilan etti. Semadirek, Limni ve Bozbaba Adaları’nın Lozan Barış Antlaşmasıyla belirlenen gayri askeri statüsünün ihlal edildiği belirtildi.

Doğu Akdeniz’de gerilimi nedeniyle Ankara-Atina hattında yeni bir gelişme yaşandı ve Türkiye Navtex ilanı duyurusu yaptı.

Yeni Navtex ile 1923 Lozan Antlaşması çerçevesinde Bozbaba, Semadirek ve Limni adalarının gayri askeri statüsünün ihlal edildiği ilan edildi.

Navtex kararı nedir?

Navtex, denizcilere, meteoroloji tahminleri, seyir bilgileri, aciliyet, emniyet ve denizde çalışma yapılan sahalar hakkında bilgi veren haberleşme cihaz sistemidir. Ülkelerin Deniz Kuvvetleri, yapacağı eğitim ve tatbikatların bilgisini önceden duyurarak bu sahalara girilmemesi konusunda uyarılarda bulunuyor.

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.