Edirne’de depremzedelerin çıkartılma kararına soruşturma! 3 kişi görevden uzaklaştırıldı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

26 Nisan 2024 - 17:47

Edirne’de depremzedelerin çıkartılma kararına soruşturma! 3 kişi görevden uzaklaştırıldı

Edirne’de depremzedelerin çıkartılma kararına soruşturma! 3 kişi görevden uzaklaştırıldı
Son Güncelleme :

05 Haziran 2023 - 13:32

1130 Okuma

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin seçimden hemen sonra çıkarma kararı aldığı depremzedelere ilişkin İçişleri Bakanlığı tarafından açılan jet soruşturmada, 3 kişi görevden uzaklaştırılırken soruşturma devam ediyor.

İHA

Türkiye Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından tek yürek oldu.

Geniş coğrafyada hissedilen depremlerin ardından binlerce vatandaş hayatını kaybetti.

Öte yandan da binlerce kişi ise evsiz kaldı.

Bu kapsamda tüm Türkiye ise kapılarını depremzede vatandaşlara açtı.

Depremin ardından ise Türkiye gündeminde 28. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri vardı.

Afet bölgelerinde Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’nin büyük farkla kazanmasına tepki gösteren muhalif kesim depremzede vatandaşlara saldırdı.

Seçimlerin hemen sonra Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin misafir ettiği depremzedeleri çıkarma kararına ise İçişleri Bakanlığı tarafından jet soruşturma açıldı.

3 kişi uzaklaştırıldı

Soruşturmanın ardından ise belediyede 3 kişi görevden uzaklaştırıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal, Genel Sekreter Yardımcısı Alpaslan Kurtoğlu ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı İsa Karadağ’ın İçişleri Bakanlığı tarafından açılan soruşturma çerçevesinde görevden uzaklaştırıldığı öğrenildi.

“Soruşturma sonucuna göre hareket edilecek”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, şöyle dedi:

Konuyla ilgili müfettişler Tekirdağ’a geldi. Soruşturma devam ederken benim bir açıklama yapmam doğru olmaz. Soruşturmanın sonucunu bekleyelim her şey daha iyi olur. Şu anda soruşturmada ismi geçen isimler görevden alınmadılar.

Bu isimler şu anda soruşturma devam edene kadar görevlerinden uzaklaştırıldılar o kadar ama geçici bir süre. Soruşturma sonucuna göre hareket edilecek. Şu anda soruşturma devam ederken bir açıklama yapmam doğru olmaz.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.