TCG Anadolu’ya ziyaretçi akını sürüyor! Ziyaretçi sayısı 124 bin 27’ye ulaştı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 22:13

TCG Anadolu’ya ziyaretçi akını sürüyor! Ziyaretçi sayısı 124 bin 27’ye ulaştı

TCG Anadolu’ya ziyaretçi akını sürüyor! Ziyaretçi sayısı 124 bin 27’ye ulaştı
Son Güncelleme :

01 Mayıs 2023 - 9:22

2450 Okuma

Dünyanın ilk SİHA gemisi ve Türkiye’nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu, Sarayburnu Limanı’na demirlenerek vatandaşların ziyaretine açılmıştı. Gemiye vatandaşların ilk günden beri yoğun ilgisi katlanarak devam etti. İlk günden itibaren ziyaretçi akınına uğrayan gemi, İstanbul Boğazı’ndan geçişi öncesi 79 bin 274 kişi tarafından ziyaret edildi. Geçiş sonrası gemi Sarayburnu Limanı’na demirleyerek yeniden ziyarete açıldı. TCG Anadolu bugün de 8 bin 420 kişi tarafından ziyaret edildi. Gemiyi şimdiye kadar toplamda ise 124 bin 27 kişi gördü.

Dünyada bu ölçekte gemiye sahip olan 12 ülke bulunuyor. TCG Anadolu, Türk donanmasının gücüne güç katacak ve caydırıcılığını artıracak.

SİHA’LARA ÜS OLACAK

TCG Anadolu, üzerine iniş-kalkış yapacak SİHA’larla dünyanın “ilk SİHA gemisi” olacak. Bunun için de Baykar tarafından kanatları katlanabilen Bayraktar TB3 SİHA geliştiriliyor.

Ayrıca gemiye yine Baykar tarafından geliştirilen muharip insansız uçak sistemi Bayraktar KIZILELMA ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından geliştirilen HÜRJET Hafif Taarruz Uçağı’nın iniş-kalkış yapabilmesi için çeşitli çalışmalar devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRYunanistan mesajı aldı! TCG Anadolu kararını manşetten gördülerHaberi Görüntüle

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.