ABD’nin Montana eyaleti TikTok’u tamamen yasaklıyor | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 11:35

ABD’nin Montana eyaleti TikTok’u tamamen yasaklıyor

ABD’nin Montana eyaleti TikTok’u tamamen yasaklıyor
Son Güncelleme :

17 Nisan 2023 - 8:36

1150 Okuma

Çinli sosyal medya platformu TikTok uygulamasının tamamen yasaklanmasını öngören yasa tasarısı ABD’nin Montana eyaletinde kabul edildi. Cumhuriyetçi Vali Greg Gianforte’un tasarıyı onaylaması halinde Montana, ABD’de TikTok’un tamamen yasaklandığı ilk eyalet olacak.

AA

ABD Senatosu, 15 Aralık 2022’de ‘ulusal güvenlik endişeler’ nedeniyle federal hükümet çalışanlarının devlete ait cihazlara TikTok indirmesini yasaklayan tasarıyı oy birliğiyle kabul etmiş, Temsilciler Meclisi de 28 Aralık 2022’de üyeleri ve çalışanlarının kullandığı resmi cihazlara TikTok uygulamasının indirilmesine ve kullanımına yasak getirmişti.

Beyaz Saray, Savunma Bakanlığı, İç Güvenlik Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı da dahil olmak üzere birçok devlet kurumu kongrede yapılan oylamayı beklemeden TikTok’u yasaklamıştı.

Maryland, Nebraska, Güney Carolina, Güney Dakota, Indiana ve Texas da dahil olmak üzere birçok eyalette de TikTok kullanımını yasaklayan benzer yasalar çıkarılmıştı.

Montana’da tamamen yasaklanacak

Montana eyalet meclisinde milletvekilleri, TikTok’un eyalet genelinde kullanımının tamamen yasaklanmasını öngören yasa tasarısını oyladı.

Tasarı, 43 ‘hayır’ oyuna karşı 54 ‘evet’ oyuyla meclisten geçerek Cumhuriyetçi Vali Greg Gianforte’un masasına gitti.

Gianforte’un tasarıyı onaylaması halinde Montana, ABD’de TikTok’un tamamen yasaklandığı ilk eyalet olacak.

Montana’da geçen yıl TikTok’un devlet cihazlarında kullanılması yasaklanmıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.