Mustafa Varank: Raylı sistemlerde kullanılacak kendi yerli motorumuzu geliştirdik | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

23 Nisan 2024 - 23:03

Mustafa Varank: Raylı sistemlerde kullanılacak kendi yerli motorumuzu geliştirdik

Mustafa Varank: Raylı sistemlerde kullanılacak kendi yerli motorumuzu geliştirdik
Son Güncelleme :

16 Aralık 2022 - 12:57

920 Okuma

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gebze’de katıldığı tanıtım toplantısında motor üretimi açısından Türkiye sanayisinin geldiği noktayı değerlendirdi.

Türkiye’nin İlk Yerli Tasarım Lokomotif Motoru “160 Serisi Özgün Motor” Tanıtım Toplantısı, TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi’nde gerçekleştiriliyor.

“Motorun parçalarının yüzde 90’ı Türkiye’de üretildi”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yaptığı konuşmada 60 Serisi Özgün Motor’un özelliklerine değinerek, “Motorun parçalarının yüzde 100’ü Türkiye’de geliştirildi ve yüzde 90’ı Türkiye’de üretildi. Raylı sistemlerde kullanılacak kendi yerli ve özgün motorumuzu geliştirdik” dedi.

 

 

AYRINTILAR GELİYOR

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.