Konya’da, eşi tarafından öldürülen Ece dualarla anıldı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 01:44

Konya’da, eşi tarafından öldürülen Ece dualarla anıldı

Konya’da, eşi tarafından öldürülen Ece dualarla anıldı
Son Güncelleme :

05 Aralık 2022 - 7:12

820 Okuma

Henüz 4 aylık evliyken eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen 18 yaşındaki Ece Ertürk, ölümünün ikinci yılında dualarla anıldı.

Konya’nın Beyşehir ilçesinde 4 Aralık 2020’de 4 aylık eşi tarafından evinde bıçaklanarak öldürülen18 yaşındaki Ece Ertürk, ölümünün 2’inci yılında Beyşehir Kadın Dayanışma Derneği öncülüğünde tarihi Eşrefoğlu Camii önünde dualarla anıldı.

 

Kadınlara programa katılım sağlayan erkekler, çevredeki esnaf ve cami cemaati de eşlik etti.

 

İHA’nın haberine göre; Beyşehir Kadın Derneği Başkanı Saniye Göker, cami önünde kadınlarla eşi tarafından öldürülen Ece için bir araya geldiklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:

 

“Ertürk’ü anmak adına kadın arkadaşlarımızla toplandık duamızı yaptık. Mekanı cennet olsun. Allah ailesine sabır versin, kadınlar ölmesin.

“Şiddetin her türlüsüne karşıyız”

İki yıl geçti ölümünün üzerinden. Annesiyle de az önce görüştük, içim parçalandı. Sözün bittiği yerdeyiz. Daha 18 yaşında bir çocuktu, söyleyecek bir şey bulamıyorum. Bugün yanımızda erkekler de var, hep birlikte andık. Şiddetin her türlüsüne karşıyız kadın dayanışma derneği olarak. Sadece kadınlar değil erkeklerin de desteğine ihtiyacımız var ki, erkekler de şiddete karşı.”

 

Beyşehir Kadın Derneği Başkan Yardımcısı Şaheste Önses ise, öldürülen Ece’nin annesini telefonla arayarak taziye dileğinde bulunarak, “Beyşehirli kadınlar olarak Ece’nin anısına burada Fatiha okuyacağız. Ece için, onu anmak için kadınlar olarak toplandık. Acınızı tekrar paylaşıyor, sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun.” dedi.

 

“Evladını kaybetmiş olan bir anne olarak ne diyeyim, ne yapayım”

Cep telefonu görüşmesinde anne Ertürk, “Anne olarak ben dayanamıyorum. Ne söyleyeyim. Evladını kaybetmiş olan bir anne olarak ne diyeyim, ne yapayım… Allah sizden razı olsun.” diyerek duygularını dile getirdi. Dernek üyesi kadınlar cami önünde yapılan duada üzerinde kan lekeleri ve kırmızı kurdele bulunan “Ece Ertürk anısına” ve “Yaşam hakkı” yazılı dövizler taşıdı. Okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan duanın ardından katılımcılara tahinli pide ve meyve suyu dağıtıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.