İngiltere’de 6 çocuk, Strep A bakteriyel enfeksiyonu nedeniyle hayatını kaybetti | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 20:56

İngiltere’de 6 çocuk, Strep A bakteriyel enfeksiyonu nedeniyle hayatını kaybetti

İngiltere’de 6 çocuk, Strep A bakteriyel enfeksiyonu nedeniyle hayatını kaybetti
Son Güncelleme :

04 Aralık 2022 - 11:36

1180 Okuma

İngiltere’de “Strep A” adlı bakteriyel enfeksiyon nedeniyle 6 çocuk can verdi.

İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), ülkede eylülden bu yana 5’i 10 yaşından küçük 6 çocuğun Strep A enfeksiyonu nedeniyle hayatını kaybettiğini doğruladı.

 

Ailelerin enfeksiyona karşı dikkatleri olmaları uyarısında bulunan UKHSA, hastalığın görülme oranının önceki yıllara kıyasla daha yüksek olduğuna işaret etti.

Bakterilerini toplumda dolaşımı arttı

AA’nın haberine göre; UKHSA, artışın, büyük olasılıkla bakterinin toplum içinde yüksek miktarda dolaşımından kaynaklandığı tahmininde bulundu.

 

Korona sonrası bağışıklık düştü

Uzmanlar da Strep A enfeksiyonlarındaki genel artışın, Kovid-19 salgınının ardından bağışıklığın düşmesinden kaynaklanabileceğini kaydetti.

 

Öte yandan, Strep A’ya yakalanan 4 yaşındaki bir kız çocuğu da 28 Kasım’dan bu yana Liverpool’daki hastanede solunum cihazına bağlı durumda yaşam mücadelesi veriyor.

 

Strep A nasıl hasta ediyor

Strep A isimli bakteri, genellikle insanların boğazına ve derisine yerleşerek zaman zaman soğuk algınlığı ve boğaz şişliğine yol açmasıyla biliniyor.

 

Vücudun bazı bölümlerinde kızarıklık ve deri enfeksiyonunun oluşmasına neden olan bakteriler, bazı vakalarda ciddi komplikasyonlara ve ölümlere yol açabiliyor.

 

Hastalığa sebep olan bakteri, hapşırma, öksürük ve yakın temas yoluyla insanlar arasında kolaylıkla yayılabilecek kadar uzun süre ellerde veya boğazda yaşayabiliyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.