TikTok’ta uyuyarak 400 bin dolar kazanıyorlar | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 16:33

TikTok’ta uyuyarak 400 bin dolar kazanıyorlar

TikTok’ta uyuyarak 400 bin dolar kazanıyorlar
Son Güncelleme :

17 Kasım 2022 - 13:46

1300 Okuma

TikTok’ta uyku akımı başladı. Bazı yayıncılar, uyuyarak yılda 400 bin dolara kadar gelir elde ediyor.

Son yılların popüler video paylaşım platformu TikTok, binlerce kullanıcı için büyük bir gelir kapısı konumunda.

 

Kimi kullanıcılar, uygulamada gönderilen hediyelerden gelir elde ederken, son zamanlarda uyuyarak paza kazananların sayısında artış yaşanıyor.

 

Örneğin, 1 milyondan fazla takipçiye sahip Jakey Boehm, her akşam saat 22.00’de pijamalarını giyip yatağa giriyor ve dünyanın dört bir yanından izleniyor.

Aylık 35 bin dolar kazanıyor

28 yaşındaki yayıncı, ayda ortalama 35 bin dolar kazandığını söyledi. Bu da yılda yaklaşık 420 bin dolarlık bir gelir demek.

 

Avustralya’da yaşayan Boehm’in uykusu, kullanıcıların sanal hediyeleriyle bölünebiliyor. İzleyiciler, bu hediyelerle yatak odasındaki sesleri veya ışıkları çalıştırabiliyor. Bu sayede izleyiciler, yayıncıyı uykusundan uyandırmaya çalışıyor

 

Uyku yayınları, ilk olarak canlı yayın hizmeti Twitch’te patlak vermişti. Bu akım, geçtiğimiz yıldan itibaren TikTok’a sıçradı ve yayıncılara binlerce dolar kazandırıyor.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.