Van’da 61 kişinin öldüğü tekne faciası davasında karar | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

16 Şubat 2025 - 18:32

Van’da 61 kişinin öldüğü tekne faciası davasında karar

Van’da 61 kişinin öldüğü tekne faciası davasında karar
Son Güncelleme :

26 Ekim 2022 - 12:27

1240 Okuma

Van’da 61 kişinin hayatını kaybettiği tekne faciasıyla ilgili davada karar çıktı.

Tutuklu sanık Medeni Akbaş 60 kişi için 60 kez 16 yıl 8 ay, ölen 1 çocuk için 25 yıl, göçmen kaçakçılığı suçundan da 8 yıl olmak üzere toplam 1033 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Diğer sanıklar beraat etti.

NE OLMUŞTU?

İki yıl önce Van’ın Gevaş ilçesinde alabora olan tekneye 11 gün sonra ulaşılabilmişti. Batan tekneden 61 kaçağın cansız bedeni çıkarılmıştı.

Alabora olan tekneden yüzerek kurtulan Medeni Akbaş’ın da aralarında olduğu 12 sanık hakkında ‘nitelikli göçmen kaçakçılığı yapma’ ve ‘bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet verme’ suçlarından dava açılmıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.