Başak Cengiz’in katilinden ‘hakaret’ şikayeti: Takipsizlik kararı verildi | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

27 Temmuz 2024 - 04:37

Başak Cengiz’in katilinden ‘hakaret’ şikayeti: Takipsizlik kararı verildi

Başak Cengiz’in katilinden ‘hakaret’ şikayeti: Takipsizlik kararı verildi
Son Güncelleme :

17 Ekim 2022 - 16:39

1000 Okuma

Mimar Başak Cengiz’in katili Can Göktuğ Boz, kendisine ”hakaret” edildiği gerekçesiyle şikayetçi oldu.

İstanbul Ataşehir’de geçtiğimiz yıl kasım ayında hiç tanımadığı Başak Cengiz’i (28) yolda yürürken samuray kılıcıyla öldüren Can Göktuğ Boz, 22 Nisan’da yerel mahkeme tarafından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile 5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Geçtiğimiz günlerde ise Can Göktuğ Boz’a verilen ceza İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi tarafından onandı.

SAVCILIĞA ŞİKAYETTE BULUNDU

Can Göktuğ Boz, sosyal medya üzerinde yapılan yorumlarda kendisine “hakaret” edildiği gerekçesiyle savcılığa şikayette bulundu.

Boz’un şikayeti üzerine İstanbul Anadolu Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Soruşturma sonucunda savcılık, “hakaret” suçunun oluşabilmesi için hakaret edilen muhatabın belirli ya da en azından belirlenebilir olması gerektiğini kaydetti.

”Hakaret” içerikli olduğu iddia edilen paylaşımların genel ifadeler içerdiği ve müştekiyi kastettiğine dair bir delil bulunmadığı gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığı kararı alındı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.