Bulgaristan’da orman yangını: Edirne’nin sınır köylerine dayandı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

27 Nisan 2024 - 01:12

Bulgaristan’da orman yangını: Edirne’nin sınır köylerine dayandı

Bulgaristan’da orman yangını: Edirne’nin sınır köylerine dayandı
Son Güncelleme :

19 Ağustos 2022 - 8:55

740 Okuma

Bulgaristan’da başlayan orman yangını Türkiye – Bulgaristan sınır hattında ilerleyişini devam ettiriyor. Rüzgârın da etkisiyle zaman zaman ürkütücü boyuta ulaşan alevler, Edirne’nin Lalapaşa ilçesine bağlı sınır köylerden de görülebiliyor.

Bulgaristan’da yangının devam ettiği bölgenin karşısında yer alan Saksağan Köyü’nde yangının büyüklüğü gözler önüne serildi.

Alevler şimdiye kadar arada Tunca Nehri’nin olması nedeniyle Türk tarafına sıçramadı. Ancak, rüzgarın etkisini artırması halinde, yangının Edirne’ye ulaşmasından endişe ediliyor.

Yekililer, Türk itfaiyesinin de herhangi bir olumsuzluğa karşın bölgede teyakkuzda olduğunu aktardı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.