Terör örgütü PKK’ya üst üste 2 darbe | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

24 Nisan 2024 - 14:31

Terör örgütü PKK’ya üst üste 2 darbe

Terör örgütü PKK’ya üst üste 2 darbe
Son Güncelleme :

12 Ağustos 2022 - 8:08

1500 Okuma

FERİT ZENGİN İstanbul – İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter’dan yaptığı açıklamada “Murat Karayılan’ın talimatıyla İran üzerinden Türkiye’ye geçen PKK’nın sözde özel kuvvetlerine mensup, bomba eğitimi veren, İstanbul’da eylem yapmak ve yaptırmak üzere gelen; ‘Seydo Botan Gever’ kod adlı Mehdi Mıhçı, başarılı bir operasyonla sahte kimlikle İstanbul’da yakalandı” ifadelerini kullandı. Fatih’te düzenlenen operasyonla yakalanan teröristin üzerinden Nur Muhammed Bultan adına düzenlenmiş sahte kimlik çıktı. Teröristin, yanında bulunan Civan A. ve bağlantısı olduğu tespit edilen 2 kişi de Güngören’de gözaltına alındı. 2-3 gündür Fatih ve Kağıthane’de eylem amaçlı keşifler yaptığı tespit edilen terörist Mıhçı, tutuklandı.

Bakan Soylu ayrıca, Suriye Görev Gücü ortak operasyonunda; Azez Mare bölgesinde PKK/KCK terör örgütü mensubu ‘Ebu Ali’ kod adlı Hasan Najjar’ın, 1,8 kilo C-4 plastik patlayıcı canlı bomba yeleği ve çok sayıda mühimmat ile yakalandığını duyurdu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.