Instagram, şikayetlerden sonra TikTok benzeri değişikliklerden vazgeçti | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

24 Nisan 2024 - 08:41

Instagram, şikayetlerden sonra TikTok benzeri değişikliklerden vazgeçti

Instagram, şikayetlerden sonra TikTok benzeri değişikliklerden vazgeçti
Son Güncelleme :

29 Temmuz 2022 - 15:27

1760 Okuma

Popüler sosyal medya uygulaması, TikTok’u anımsatan değişiklikler konusunda geçici olarak geri adım attı. Instagram CEO’su, “Başarısız olmuyorsak, cesur düşünmüyoruz demektir” ifadesini kullandı.

Sosyal medyada YouTube ve Instagram, kısa videolarda TikTok ile rekabet etmenin yollarını arıyor.

YouTube shorts uygulamasını devreye alırken, Instagram 15 dakikadan kısa videoların da Reels olarak paylaşılabileceğini duyurdu.


TikTok’a benzeyen değişiklikler askıda

Ancak Instagram, daha çok rakip TikTok’a benzeyen bazı değişiklikleri geçici olarak duraklatma kararı aldı. Açıklamayı, platformun CEO’su Adam Mosseri yaptı.

Planlanan değişiklikler, Kylie Jenner ve Kim Kardashian gibi çok takipçili içerik oluşturucular da dahil olmak üzere, uygulama kullanıcılarından yaygın tepkiler alıyordu.


Hayal kırıklığına neden oldu

Kullanım verilerine işaret eden Mosseri, Instagram’ın bazı kullanıcılara sunulan tam ekran görünümüne geçişi gibi, yeniden tasarım konusunda “insanların hayal kırıklığına uğradığını” söyledi.

Buna göre Instagram, söz konusu işlev iyileştirilinceye kadar kullanıcılara akışlarında geçici olarak daha az önerilen içerik gösterecek.


Instagram CEO’su: Risk aldığımız için memnunum

Şikayetlere rağmen Mosseri, uygulamanın markalardan ziyade kullanıcıların aile üyelerinden ve arkadaşlarından gelen içeriklere öncelik verdiğini belirtti.

Instagram CEO’su, uygulamanın tasarlanma şeklinin, daha fazla video izleme eğilimi üzerinde “çok az” etkisi olduğunu dile getirerek, şöyle dedi:

“Risk aldığımız için memnunum. Arada bir başarısız olmuyorsak, yeterince büyük veya yeterince cesur düşünmüyoruz demektir.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.