35 yaşındaki kadını parka götürüp diri diri yaktılar! | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 17:04

35 yaşındaki kadını parka götürüp diri diri yaktılar!

35 yaşındaki kadını parka götürüp diri diri yaktılar!
Son Güncelleme :

22 Temmuz 2022 - 14:01

2560 Okuma

35 yaşındaki kadın, 17 Mayıs tarihinde yaşadığı partmanın duvarına sprey boyayla yazılmış olan tehditkar duvar yazısını, sosyal medya hesabından paylaştı. Duvar yazısı gerçekten de tüyler ürperten cinstendi ve şöyle diyordu:

Seni diri diri yakacağım. Öleceksin!

11 YAŞINDA OTİSTİK BİR OĞLU VARDI

Korku içinde yaşayan kadın, paylaşımına şu notu düştü:

Bana ya da aileme bir şey olacağı korkusuyla daha ne kadar yaşamak zorundayım? Diğer yandan zarar vermekle tehdit eden kişi ise daha çok zarar verme potansiyeliyle özgür bir şekilde şehirde dolaşıyor.

11 yaşında otistik bir oğlu olan Luz Raquel Padilla, engelli ailelerin birbirine destek olduğu “Yo cuido México” (Meksika’yı Koruyorum) grubunun da bir üyesiydi. Grup, oğlunun seslerinden rahatsız olduğunu dile getiren bir komşu tarafından Padilla’nın çok kez tehdit edildiğini aktardı.

35 yaşındaki Padilla, komşularından biri hakkında birlikte yaşama sorunları nedeniyle karakola şikayette bulundu ve soruşturma başlatıldı. Savcılık da zarar vermekle tehdit eden bir komşuyu Padilla’nın çok defa şikayet ettiğini doğruladı.

ALKOLLE ISLATIP ATEŞE VERDİLER

Engelli oğlunun maruz kaldığı tacizi dile getiren anne, 16 Temmuz’da Zapopan şehrinde vahşice saldırıya uğradı. Saldırganlar kadını alkolle ıslattıktan sonra vücudunu ateşe verdi. Görgü tanıkları, korkunç saldırıya karışan dört erkek ve bir kadın gördüklerini ve ardından saldırganların olay yerinden kaçtığını söyledi.

Savcı Méndez, söz konusu komşunun emniyete kendi rızasıyla geldiğini ancak komşuyu suçlamak için ellerinde yeterli kanıt olmadığını aktardı. Ancak Méndez, bir tanığın Padilla’ya zarar veren dört kişi arasında bu komşunun olduğunu doğruladığını belirtti.

Meksika’da yayınlanan Proceso gazetesi, saldırganlardan birinin Padilla’nın eski eşi olduğunu bildirdi. Anneye yakın kaynaklar ise, saldırının engelli oğlunun çıkardığı seslerden şikayet eden kızgın komşu tarafından gerçekleştirildiğine inanıyor.

ÜÇ GÜNLÜK HAYAT MÜCADELESİ

Saldırı sonrasında üçüncü derece yanıklarla hastaneye kaldırılan ve yoğun bakıma alınan kadın, üç gün sonra ciddi yaralarına yenik düşerek hayatını kaybetti.

Zapopan şehrinde öldürülen Luz Raquel Padilla’nın cinayeti Meksika’da kadına karşı şiddetin tepki çeken son örneği oldu. Padilla’nın öldürülmesini protesto eden kadınlar Zapopan Emniyet Müdürlüğü’nün önünde toplandı.

“ADALET İSTİYORUZ”

Padilla’nın üye olduğu grup, genç kadının ölümü sonrasında bir açıklama yayınlayarak şu ifadeleri kullandı:

Böylesine menfur bir eylemin sorumlularının aydınlatılmasını ve sorumluların cezalandırılmasını talep ediyoruz. Onun ölmemesi gerekiyordu. O sadece bir anne değildi, aynı zamanda hükümetin yapmayı reddettiği şeyi talep eden ve yapan şefkatli bir aktivistti.

Korkunç cinayet, sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı. Bir Twitter kullanıcısı, “Sessizlik ya da saygı duruşu istemiyoruz. Jalisco hükümetinden ve savcılıktan adalet istiyoruz. Bu sadece onun için değil, küçük oğlu ve diğer herkes için” diye yazdı.

GÜNDE 10 KADIN ÖLDÜRÜLÜYOR

Meksika’da geçen yıl 1.004 kadın öldürüldü, bu ülke tarihinin en yüksek sayısı. Ülkede günde ortalama 10 kadının öldürüldüğü düşünülüyor. Yerel medyaya göre genç kadın ayrıca bir önceki partneri tarafından da aile içi şiddete uğramıştı.

Padilla’nın öldürülmesini protesto eden ve AFP’ye konuşan kadınlar ise adaletin tesis edilmesi gerektiğini belirterek toplumun farklı kesimlere olan hoşgörüsünün artmasını talep etti.

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador ise kendisinden önceki yönetimlere işaret ederek bu cinayetin ‘neoliberal politikalar tarafından sonu getirilen değerlerin kaybedilmesi’ yüzünden işlendiğini aktardı.

Padilla’nın oğluna büyükannesi ve teyzesinin baktığı açıklandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.