Son dakika… Yunan casusu Ampara’yı MİT yakaladı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

26 Nisan 2024 - 11:42

Son dakika… Yunan casusu Ampara’yı MİT yakaladı

Son dakika… Yunan casusu Ampara’yı MİT yakaladı
Son Güncelleme :

25 Haziran 2022 - 17:23

1800 Okuma

CNN Türk’ten Ahmet Türkeş detayları canlı yayında aktardı. Türkeş’in değerlendirmeleri şöyle; Türkiye ile Yunanistan arasında sondaj çalışması gerek adalar gerek askeri faaliyetler gerekse Kıbrıs sorunu gibi pek çok gerilim konusu var. Yeni bir sorun da istihbarat alanında yaşandı. Milli İsihbarat Teşkilatı yaptığ uzun soluklu araştırmada ve yürüttüğü çalışmalar sonucunda önemli bir istihbarata ulaştı.Yunanistan Ulusal İstihbarat Teşkilatı’nın Yunan vatandaşı Muhammed Amar isimli bir şahsın Türkiye’ye yönelik casus olarak kullandığını ortaya çıkardı. MİT, casusu uzun süre izledi ve bu izlemeler, çalışmalar sonucunda Türkiye’ye yönelik seyahat eden bu kişinin iş adamı gibi davrandığı, ticari faaliyetler altında casusluk faaliyetinde bulunduğunu ortaya çıkardı. 

Yine Türkiye-Yunanistan sınırında Türk Silahlı Kuvvetleri unsurunun Mehmetçik hakkında bilgi derlediği ve elde ettiği bu bilgileri gözlemleyerek Yunan istihbaratına aktardığı ortaya çıktı. Ve bir diğer ayrıntı şu… Türkiye’deki Suriyeliler ve Yunanistan’a yerleşen FETÖ/PDY’ye dair üye olan şahıslarla ilgili. İş adamlarıyla ilgili belirli talimatlar doğrultusunda araştırma yaptığı ortaya çıktı. Söz konusu kişiyle ilgili Muhammed Amar ile ilgili bir de fotoğraf paylaşıldı. 

Tabi bu Milli İstihbarat Teşkilatı’nın yapmış olduğu operasyon son derece önemli. Söz konusu şahsın ifadelerinde yeni bilgiler ortaya çıkacaktır. Hem Ankara’dan hem Atina’dan konuyla ilgili açıklamalar gelebilir.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.