İstanbul’da suikast timine baskın | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 03:53

İstanbul’da suikast timine baskın

İstanbul’da suikast timine baskın
Son Güncelleme :

23 Haziran 2022 - 14:54

1600 Okuma

Türkiye’deki İsrail vatandaşlarına suikast hazırlığı yaptıkları öne sürülen İran uyruklu 5 kişi İstanbul’da gözaltına alındı. Şüphelilerin kaldıkları ev ve otellerde yapılan aramalarda çok sayıda belge, dijital materyal, 2 susturucu ile 2 tabanca ele geçirildi.

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, 13 Haziran Pazartesi günü yaptığı açıklamada İstanbul’da bulunan İsrail vatandaşlarına ”Derhal ülkeden ayrılın” diyerek uyarısında bulundu.Lapid’in açıklamalarının ardından, İstanbul İstihbarat Şube ve Terörle Mücadele Şube müdürlükleri çalışma başlattı.MİT tarafından uzun süredir takip edildikleri öğrenilen, saldırı hazırlığındaki suikast timine yönelik dün operasyon yapıldı.Aralarında tetikçilerin de olduğu İran uyruklu 5 şüpheli gözaltına alındı.Şüphelilerin kaldığı günlük kiralık daire ile otellerde arama yapıldı.Yapılan aramalarda 2 susturucu, 2 tabanca, çok sayıda belge ve dijital materyal ele geçirildi. Şüphelilerin emniyetteki sorgusu devam ediyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.