TEKNOFEST, Fransa basınında! Türk SİHA’larına büyük ilgi | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 10:44

TEKNOFEST, Fransa basınında! Türk SİHA’larına büyük ilgi

TEKNOFEST, Fransa basınında! Türk SİHA’larına büyük ilgi
Son Güncelleme :

29 Mayıs 2022 - 16:16

2990 Okuma

Akıncı TİHA ve Bayraktar TB2 havalandı, Türk İHA’ları Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST Azerbaycan’da ilgi odağı oldu.

TRT Haber’de yer alan habere göre binlerce kişinin akın ettiği festival ve Türk İHA’ları Fransa basınında da yer buldu. Haber ajansı AFP TEKNOFEST ve Türk İHA’larıyla ilgili detaylı haber hazırladı.

Türkiye’de 2018 yılından bu yana düzenlenen TEKNOFEST’in Bakü’de büyük ilgi topladığı dile getirildi. Türkiye’nin de festivalde İHA’larıyla dikkati çektiği vurgulandı.

“İHA’LAR TÜRKİYE’NİN CİDDİ EKONOMİK HAMLESİNİN İŞARETİ”

Bayraktar TB2’nin, Azerbaycan Hava Kuvvetleri’ndeki MiG-29 savaş jetiyle uçuş gerçekleştirdiğine yer verildi. Bayraktar Akıncı’nın da kendisine eşlik ettiği ifade edildi.

Bayraktar TB2’nin Azerbaycanlılardan büyük alkış topladığına dikkat çekildi. Haberde festivalden fotoğraflar paylaşılırken Türkiye’nin İHA’larla attığı adıma da değinildi.

“Yıldırım hızıyla havada dönen insansız hava araçları Türkiye’nin ciddi ekonomik hamlesinin işareti” ifadeleri kullanıldı.

TEKNOFEST COŞKUSU DÖRDÜNCÜ GÜNÜNDE

TEKNOFEST’in son gününde Azerbaycan vatandaşları festival alanına akın etti. Uçaklar, insansız hava araçları, helikopterler ve zırhlı araçların da sergilendiği festivale ziyaretçiler büyük ilgi gösteriyor.

“Bayraktar TB2”, “Akıncı” insansız hava araçları ve Cezeri uçan arabanın sergilendiği festivalde, Azerbaycan ve Türk Hava Kuvvetlerine bağlı savaş uçakları uçuş gösterisi yaptı. Gün boyunca takımların ve katılımcıların ödüllendirileceği festivalde hem yetişkinlere hem de çocuklara yönelik çeşitli eğlence programları, hava gösterileri, flyboard gösterileri ve diğer etkinlikler yapılacak. TEKNOFEST’te havacılık, uzay ve teknoloji firmalarının temsilcileri ürünlerini gün boyunca sergilemeye devam edecek.

TEKNOFEST’in bugün yapılacağı resmi kapanış törenine Baykar Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Azerbaycan Dijital Kalkınma ve Ulaştırma Bakanı Reşad Nebiyev, Nobel ödüllü Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar başta olmak üzere birçok kişi katılacak.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki Crystal Hall ve Deniz Kenarı Bulvarı Milli Park’ta düzenlenen TEKNOFEST, bu akşam yapılacak konserin ardından sona erecek.

Selçuk Bayraktar'dan Bakü'de net mesaj: Dünya Türk'ün neler yapabileceğini gördü

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRSelçuk Bayraktar’dan Bakü’de net mesaj: Dünya Türk’ün neler yapabileceğini gördüHaberi Görüntüle

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.