Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, artık sosyal medya platformu Twitter’ın da sahibi. Uzunca bir süredir devam eden görüşmelerin sonucunda geçtiğimiz hafta amacına ulaşan ve şirketi satın alan iş insanı, platformdaki icraatlarına da başladı. Son olarak Musk, yaptığı paylaşımda Twitter’ın bazı kullanıcılar için ücretli olacağını söyledi.

Ünlü girişimci Elon Musk, Apple’ın geliştiricilerden aldığı App Store komisyonu ile ilgili tartışma yaratacak ifadeler kullandı.

Elon Musk: Twitter bazı kullanıcılar için ücretli olacak

Elon Musk, henüz devir işlemleri tam anlamıyla tamamlanmasa da Twitter’daki icraatlarına başladı. Bu süreçte yapılması planlanan değişiklikleri anbean paylaşan Musk, geçtiğimiz saatlerde yapmış olduğu paylaşımda sosyal medya platformunun bazı kullanıcılar için paralı olacağını söyledi.

Musk, Twitter’ın günlük yani normal kullanıcılar için her zaman ücretsiz olacağını, ancak ticari ve resmi (devlet görevlileri gibi) hesapların ise paralı olacağını dile getirdi. Burada söz konusu ücretin miktarını paylaşmayan iş insanı, sadece küçük bir maliyet demekle yetindi.

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasıyla büyük bir göç de başladı. Zira bazı kullanıcılar, çok fazla kaos olması ve daha sakin bir alana ihtiyaç duymaları nedeniyle platformu terk ederek Discord gibi mecralara geçiş yapıyor. Bu süreçte rakip platformların kullanıcı sayıları da bir artış yaşamaya devam ediyor.

elon musk twitter

Elon Musk sonrası Twitter’da kullanıcı deneyimini artıracak çeşitli özellikler üzerinde de çalışıldığını belirtelim. Hatta bir süre önce karşımıza çıkan Tweet Düzenleme ve Yakın Arkadaşlar özelliklerinin yanı sıra çok yakında uçtan uca şifreleme ve reklamların kaldırılması gibi birçok işlevin daha kullanıma sunulması kuvvetle muhtemel.