COVID-19 salgınından her firma gibi Google da etkilendi. Dünya devi şirket, pandemi nedeniyle uzun bir süredir, evden çalışma modelini uygulamakta. Bununla birlikte aşı çalışmalarının artması ile normale dönüş süreci, dünya genelinde hızlanırken, şirket biraz daha emin adımlar atmak istiyor.

Çalışanlarına CEO Sundar Pichai aracılığı ile e-posta yollayan Google, kalıcı geri dönüş tarihini erteledi. Öte yandan firma, belli başlı bölgelerde gönüllü ofise dönüş programlarının devam edeceğini açıkladı.

 

Google, 2022’de normale dönecek

Esnek ve gönüllü çalışma sistemine devam edeceklerini açıklayan Google, kesin dönüş için de tarih verdi. Normal şartlarda Eylül 2021‘de eski düzenine dönmeyi planlayan şirket, Delta varyantı ve hala tam anlamıyla durmayan artış nedeniyle işini garanti altına almak istiyor.

Konuyla ilgili e-posta yazısını blog sayfasında da paylaşan CEO Sundar Pichai, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

COVID salgını, hepimiz için alçakgönüllü bir meydan okuma oldu. Ekiplerimizin, bu sınavı atlatmaya çalışma biçimlerinden etkilenmeye devam ediyorum. Tüm bu zorluklara rağmen, dünya çapında pek çok ofisin iş için hazır olduğunu ve gönüllü olarak gelmek isteyen çalışanlarımıza açık olduğunu belirtmekten memnuniyet duyarım.

Gelecek planlarını da ortaya çıkaran Google, adım adım ilerleyecek. Şirket her ne kadar gönüllü ve esnek çalışma sistemini sürdürecek olsa da, açılan ofis sayısında da artışa gidecek. Bu konudan da bahseden Pichai, şunları ekledi:

Ofisler yeniden açılmaya devam ettikçe, düzenli ekip toplantılarının, beyaz tahta etrafındaki beyin fırtınalarının ve açık alandaki sosyal etkinlerinin yeniden yapılmaya başladığını göreceğiz. Dünya genelindeki şartların belirsizliği nedeniyle, esnek çalışmayı 10 Ocak 2022‘ye kadar uzatıyoruz. Ardından gelen süreçte yine koşullara göre, kalıcı bir şekilde ofislere döneceğiz.

Google

Ani bir geçiş yapmaktan kaçınan Google, kesin dönüş yapılacak ofislerdeki çalışanlarına en az 30 gün önceden haber verecek. Ayrıca şirket, 22 Ekim ve 17 Aralık‘ta iki adet küresel sıfırlama günü organize edecek. Bu sayede çalışanların stresini azaltmak hedefleniyor.