10 yıl önce bakkalı yanmıştı, Adana’da iki gün önce çıkan yangında evi de kül oldu | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 09:33

10 yıl önce bakkalı yanmıştı, Adana’da iki gün önce çıkan yangında evi de kül oldu

Adana’nın Kozan ilçesinde 10 yıl önce bakkal dükkanının yanmasının ardından bu kez de orman yangınında evini kaybeden Fatma Okutan (64), kızına sarılarak gözyaşı döktü.

10 yıl önce bakkalı yanmıştı, Adana’da iki gün önce çıkan yangında evi de kül oldu
Son Güncelleme :

30 Temmuz 2021 - 15:31

2600 Okuma

Kızlarsekisi Mahallesi’nde yaşayan  64 yaşındaki Fatma Okutan, 28 Temmuz’da başlayan ve rüzgarın da etkisiyle büyüyerek bölgedeki bazı evleri tehdit eden yangının ardından evini terk etmek zorunda kaldı.

Bölgedeki söndürme çalışmalarının ardından evinin bulunduğu alana gelen Okutan, yuvasının kullanılamaz hale geldiğini görerek kızı Nuray Canbolat’a sarılarak gözyaşı döktü.

Evinin onarılması için yardım isteyerek gözyaşı döken Fatma Okutan, 10 yıl önce de yanan bir ağaçtan ateş sıçraması sonucu işlettikleri bakkal dükkanının yandığını anlattı.

10 yıl önce bakkalı yanmıştı, Adana'da iki gün önce çıkan yangında evi de kül oldu

Ormanlık alanda çıkan yangının evlerine yaklaşması nedeniyle bölgeden ayrıldıklarını aktaran Okutan, “Döndüğümüzde ev tamamen yanmıştı, ağaçlardan duman çıkıyordu. Yatağım, çamaşır makinem, kıyafetlerim, iğneden ipliğe her şeyim yandı. Sonra görevliler geldi söndürdü. Evi öyle görünce ağladık. 47 yıldır bu evde oturuyoruz, çocuklarım bu evde büyüdü. Daha önce de bakkal dükkanımız yandı. Bu ikinci kez oluyor.” diye konuştu.

Fatma Okutan’ın kızı Nuray Canbolat (41) da alevlerin evlerine geleceğini düşünmediklerini aktardı.

10 yıl önce bakkalı yanmıştı, Adana'da iki gün önce çıkan yangında evi de kül oldu

Evden eşya çıkarmaya çalıştıklarında alevlerin etraflarını sardığını dile getiren Canbolat, “Annemde kemik erimesi var, zor yürüyor. Yangın haberini aldığımda evimdeydim, hemen buraya geldim. İnekten başka bir şey kurtaramadık. İneğini kurtarmış, beli bükülmüştü. Sadece canımızı kurtardık. Daha sonra evi harabe bir şekilde bulunca çok kötü olduk. Annem resmen yıkıldı, burası baba ocağımız. Annem daha şoku atlatamadı. Buraya geldiğinde çok kötü oluyor. Biz kendi yağımızla kavruluyoruz. Babam 3 yıl önce rahmetli oldu. Erkek kardeşim de bir süre önce hayatını kaybetti. Kardeşimden kalan 500 TL maaş ve inekten sağdığı günlük 5 litre sütün parasıyla geçiniyor. Evi yandığı için annem artık bende kalıyor ama tek isteği başını sokacak bir ev” dedi.

10 yıl önce bakkalı yanmıştı, Adana'da iki gün önce çıkan yangında evi de kül oldu

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.