Covid-19 pandemisinde neredeyse sona geldik. Bir yandan aşılama çalışmaları sürerken, bir yandan da normalleşme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Ancak salgın hayatımızdan çıkacak olsa da bazı şeyleri köklü olarak değiştirdi. Bunlardan en önemlisi ise kuşkusuz evden çalışma ve uzaktan eğitim oldu.

Kapanma esnasında bulaşma riskini sıfıra indirmek isteyen işletmeler ve eğitim kurumları işleri uzaktan yürütmeyi tercih etti. Bu nedenle aynı anda birden çok insanın katılabildiği sesli ve görüntülü sohbet hizmeti sunan uygulamalar oldukça popülerleşti. Söz konusu uygulamalar içerisinden en popüleri ise Zoom oldu. Şimdi isse şirket bu popülerliği kaybetmemek adına platforma önemli özellikler ekliyor.

Anlık çeviri için çalışmalara başlayan ve yatırım yapan Zoom, Bulut Çağrı Merkezi Servis Sağlayıcısı olan Five9’u satın aldı.

Zoom üçüncü parti uygulamalara izin verecek

Şirket çarşamba gününden itibaren, Zoom Uygulamaları ismini verdiği bir servisi kullanıma sunacak. Bu servis, üçüncü parti kişiler tarafından geliştirilen uygulamaların platformla entegre bir şekilde çalışmasına olanak tanıyacak. İlk dönemlerde Asana, Pexels ve Heads Up gibi oyunların da dahil olduğu 50’den fazla uygulama mevcut olacak. Zaman içerisinde şirket bu uygulamaların sayısını artıracak.

Zoom

Kullanmak ise oldukça basit. İhtiyacınız olan tek şey Zoom uygulamasının en son sürümünü kullanmak. Daha sonra araç çubuğunda göreceğiniz yeni “Uygulamalar” sekmesinden istediğinizi yükleyebilirsiniz. Ancak eğer bir şirket hesabı kullanıyorsanız, yöneticinizin bu özelliği aktif hale getirmesi gerekebilir. Bir diğer önemli yenilik ise Zoom Events oldu.

Events özelliği, sanal etkinliklere ev sahipliği yapmanıza yardımcı olacak yenilikler sunuyor. Burada sanal konserler, buluşmalar düzenleme imkanınız olacak. Ayrıca Zoom Events aracılığıyla bilet satabileceksiniz ve şirket bu satışlardan pay almayacak. Bu yeniliklerin uygulamayı pandemi sonrasında da zirvede tutup tutamayacağı ise merak konusu.